Firea, solicitare de URGENȚĂ: Nu voi mai permite repetarea incidentului
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a spus că va solicita toaletarea de urgenta a copacilor din parcurile bucurestene aflate in administrarea Municipalitatii.

"Nu voi mai permite repetarea incidentului petrecut aseara in Cismigiu, care a dus la accidentarea unor copii si a unor parinti.

Incidentul de duminica seară din Parcul Gișmigiu demonstrează, încă odată, cum funcționează aparatul administrativ al Capitalei.

O creangă s-a desprins dintr-un copac, situat lângă un loc de joacă, şi a lovit şase persoane, două femei şi patru copii. Un accident ce ar fi putut fi evitat dacă copacii din Parcul Cișmigiu ar fi fost toaletați la timp.

Această sarcină revine angajaților Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement din București, instituție ce se află în administrația Consiliului General al Capitalei. Cu toate acestea, ultima toaletare a Parcului Cișmigiu a fost în noiembrie 2015.

Prin intermediul unui comunicat, ALPAB precizează faptul că nu a avut fonduri necesare pentru reluarea toaletării în acelaşi perimetru, în primavara anului 2016. Asta în condițiile în care bugetul alocat pe 2016 a fost de 60.700.000 lei.

Ca primar general al Capitalei voi solicita Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement toaletarea de urgență a copacilor din parcurile bucureștene aflate în administrarea Municipalității. De asemenea, voi lua legătura cu toți primarii de sector pentru demararea unei acțiuni la nivelul întregului oraș, astfel încât toate spațiile verzi să fie curățate pentru ca astfel de evenimente neplăcute să fie evitate. Nu voi admite sub nici o formă ca viața oamenilor să fie pusă în pericol. Parcurile Capitalei trebuie să ofere bucureștenilor momente de liniște, relaxare și bucurie, nu de panică și teamă", a transmis Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel