Firea, modificări importante în Capitală: E un moment istoric
Autor: Darius Muresan | Publicat pe: 20 iul 2017, 10:27
WhatsApp
Gabriela Firea a anunțat un ”moment istoric”, mai exact semnarea unui document în ceea ce privește modificări importante pentru transportul public din Capitală. Totodată, Primarul General a transmis asigurări și către mediul privat.

La semnarea actului constitutiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public București Ilfov a anunțat modificări importante petru locuitorii regiunii București-Ilfov, dar a transmis și un mesaj către mediul de afaceri privat.

Am început achizționarea a 400 de autobuze noi, Euro 6, dar și autobuze electrice, ceea ce va ridica claitatea transportului în comun în regiunea București-Ilfov. 

Vreau să fac câteva precizări: faptul că noi azi începem un mom 0 de calitate, performanță, transparență, predictibilitate, nu înseamnă că vom crea o dificultate mediului privat din zona. Dimpotrivă. Regiunea București-Ilfov e cea mai dezvoltată din țară, aici sunt angajati 25% din salariații României. Avem un respect pentru mediul public și privat. 

În afară de delegarea directă a serviciului de transport public, și companiile private vor putea pe traseele neacoperite de RATB să liciteze pentru a acoperi aceste curse. 

O alta veste bună este că împreună cu Metrorex și CFR vom implementa programul biletului unic de transport.

El se va putea adresa atât companiilor de stat, mă refer la Metrorex, RATB, CFR, dar și firmelor private. Un călător din București sau din Ilfov cu același bilet va putea merge și cu metroul, RATB-ul, sau cu un microbuz al unei firme private din București-Ilfov. Nu e niciun motiv de îngrijorare”, a declarat într-o conferință de presă Gabriela Firea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?