Firea, mesaj subtil după congresul PSD. Replica lui Ciolacu
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin
Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, marți seara, despre absența Gabrielei Firea de la Congresul PSD din weekend-ul trecut.

Marți seară, premierul Marcel Ciolacu a fost invitat la Gândul, la emisiunea În Opoziție, moderată de Denise Rifai, unde a fost întrebat despre absența Gabrielei Firea, europarlamentar și președinte PSD București, la Congresul Partidului Social Democrat din weekend. 

„Doamna Gabriela Firea nu a fost prezentă la Congres. A apărut o postare, a doua zi. Cuvintele de duminică au fost: (n.r. pe care Gabriela Firea le-a postat pe Faecbook) „Nimic nu este pierdut atât timp cât credința este în picioare, cât sufletul nu abdică și capul se ridică din nou“ - părintele Arsenie Papacioc“, a spus moderatoarea Denise Rifai.

„Frumoase cuvinte“, a replicat premierul.

„Vă spun ceva?“, a insistat jurnalista.

„Cu toții avem momente de reflecție. Dacă le mai și postăm, sunt și publice“, a zis Marcel Ciolacu.

„Nu v-au speriat cu nimic?!“, a spus Denise Rifai.

CITEȘTE ȘI               -              Sorin Grindeanu, derapaj. I-a jignit pe votanții #Rezist: Electorat taliban. Nu au părinți, nu au bunici. Au avut clorofilă în ei...

Foto: Octav Ganea, Inquam Photos

„Cu doamna Firea sunt coleg, este europarlamentar, este președinta celei mai mari organizații din țară, domnul Pandele, soțul este primar PSD“, a mai zis Marcel Ciolacu.

„E doar am notat faptul că doamna Gabriela Firea nu era la Congres. Nu vreau să notez și faptul că poate cela mai mare organizația nu v-ar susține“, a zis Denise Rifai.

„Avem fiecare supărările personale, e normal să le avem. Eu sunt mai puțin supărăcios (...). Nu e un scandal în PSD, dacă asta era întrebarea“, a mai zis Marcel Ciolacu.

„Întrebarea era dacă sunteți sprijinit și de PSD București în drumul dumneavoastră spre Cotroceni?“, a insistat Denise Rifai.

„Cum să nu fiu!? Sunt ferm convins că o să mă sprijine doamna Firea. Nu suntem dușmani. Poate există anumite supărări, dar cu siguranță o să le depășim“, a precizat Marcel Ciolacu.

La Congresul PSD din weekend-ul trecut, Gabriela Firea a fost înlăturată de Marcel Ciolacu de la conducerea formațiunii politice. Scaunul acesteia din sală a rămas gol, în timp ce președintele reales al partidului l-a preferat pe Daniel Băluță, primar al Sectorului 4, în locul președintei organizației din București.

Nu a fost prima oară când Gabriela Firea a manifestat nemulțumire față de conducerea partidului. Înaintea alegerilor locale din București, Marcel Ciolacu, aflat pe scenă lângă Nicolae Ciucă, afirma că atât Gabriela Firea, cât și Sebastian Burduja au șanse egale la Primăria Municipiului București. 

Gabriela Firea a fost surprinsă la acea vreme în timp ce exclama către Paul Stănescu: „Ce urât!“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel