Gabriela Firea începe lucrările la soseaua Fabrica de Glucoză
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Gabriela Firea
Gabriela Firea
Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a predat constructorului amplasamentul pentru lucrările de execuţie destinate supralărgirii de la două la patru benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză.

Lucrările vor începe imediat după ce se termină demolările necesare eliberării terenului, care au un termen estimat de finalizare de trei săptămâni. Termenul de execuţie este de 15 luni, însă este discutată cu executantul posibilitatea reducerii acestui termen la 12 luni, menţionează PMB.

'Începe etapa de execuţie a unui proiect important pentru bucureştenii care tranzitează zona de Nord a Capitalei, un proiect care, odată finalizat, va contribui la fluidizarea traficului. Proiectul a stagnat multă vreme, însă am reuşit deblocarea lui anul trecut, când a avut loc semnarea contractului. E o investiţie la care se va lucra în ritm alert, pentru a reduce la maximum termenul de finalizare', a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Ce modificări se vor face

PMB precizează că lucrările care vor fi executate în cadrul acestui contract sunt: lărgirea la 4 benzi a 1,8 km de stradă, câte 2 benzi pe sens de câte 3,5 m, realizarea trotuarelor cu o lăţime de 4,5 m; reconfigurarea intersecţiilor pe care Şoseaua Fabrica de Glucoză le traversează şi racordarea la viitoarea intersecţie cu sens giratoriu a Autostrăzii A3 Bucureşti-Ploieşti-Braşov; asigurarea scurgerii apelor pluviale prin realizarea unei canalizări pluviale precum şi prin repoziţionarea gurilor de scurgere existente; reamenajarea spaţiilor verzi; modernizarea iluminatului stradal.

Proiectul prevede şi amenajarea de parcări şi semaforizare pe anumite segmente. Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup-Tracon - Primacons Group şi costul actualizat se ridică la circa 47 milioane lei fără TVA, menţionează PMB. 'Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat anul trecut, după o perioadă de soluţionare a situaţiilor legate de exproprieri şi de contestaţii. Au urmat unele modificări ale proiectului iniţial, generate de faptul că în tot acest timp s-a construit foarte mult în zonă şi s-au schimbat anumite normative în domeniu. Au fost redimensionate reţelele de apă, canal şi iluminat public, iar listele de cantităţi, actualizate la noii parametri'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel