Firea, detalii despre stimulentele acordate donatorilor de plasmă
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat, joi, la începutul ședinței CGMB, că programul pentru stimularea donatorilor de plasmă sanguină nu prevede acordarea de bani cash, ci tichete de masă cu care donatorul își poate cumpăra mâncare și medicamente.

„Este un proiect foarte important care se referă la o lacună a actualului guvern. Suntem singura țară din lume care nu are un program național pentru donatorii de plasmă sanguină. Avem peste 60.000 de infectări la nivelul țării, peste 30.000 de persoane vindecate, dar din cauza Guvernului care nu a stimulat aceste donări avem puțin peste 400 de donatori”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a criticat afirmațiile unor consilieri generali, care au catalogat programul drept mită electorală

„În loc să aprecieze efortul PMB de a umple un gol lăsat de Ministerul Sănătății, din păcate unii dintre consilierii generali PNL și USR s-au exprimat deja în defavoarea acestui proiect, spunând că e un fel de mită electorală. Cum să fie mită electorală salvarea a mii de vieți? Cum poate să fie considerată o cheltuială nejustificată o investiție în sănătate?”, a spus Firea.

Firea a precizat că PMB nu va oferi bani, ci tichete

„Noi nu venim să spunem că vom oferi doar circa 1000 de euro în tichete de masă celor care vor dona. Noi venim și spunem că îi vom convinge pe calea dialogului, a responsabilității, explicând cât de important e să ajute și alte persoane aflate în dificultate. Binențeles, ca și în alte state europene, vom acorda și un stimulent financiar. Nu e vorba de bani cash, e vorba de un stimulet în tichete de masă prin care donatorul își poate achiziționa alimente pentru a avea o masă mai bogată pentrui revenirea organismului, medicamente și alte întăritoare pentru organism”, a conchis primarul general al Capitalei.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți, că va propune CGMB un proiect care să îi stimuleze pe cei care au suferit de Covid-19 să doneze plasmă, aceștia urmând să primească tichete în valoare de 1000 de euro, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel