Finalul unei ere: sfârșitul serialului britanic ”Neighbours” a fost vizionat de 2,5 milioane de oameni
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (Neighbours UK)
Sursă foto: Facebook (Neighbours UK)
Ultimul episod al serialului TV australian "Neighbours", care i-a avut în distribuţie pe Kylie Minogue, Jason Donovan, Margot Robbie, Natalie Imbruglia şi Guy Pierce, a obţinut vineri seară o audienţă medie de 2,5 milioane de telespectatori în Marea Britanie, au anunţat reprezentanţii postului Channel 5, citaţi de BBC și Agerpres.

Celebrul serial australian, lansat pe micile ecrane în urmă cu 37 de ani, s-a încheiat cu un episod care a readus pe micile ecrane o serie de personaje foarte populare din istoria acestei producţii de televiziune.

Cifrele finale au arătat un vârf de audienţă de 3 milioane de telespectatori care au urmărit episodul final în Marea Britanie - cea mai înaltă audienţă obţinută de "Neigbours" după ce show-ul TV a fost preluat de postul Channel 5 în anul 2008.

Episodul final, difuzat în Australia joi seară, a atras în faţa micilor ecrane 873.000 de telespectatori în această ţară, unde serialul a fost difuzat de posturile Channel 10 şi 10 Peach.

Ultimul episod a inclus și o nuntă

Dublul episod care a încheiat serialul "Neighbours" a inclus o nuntă şi un omagiu nostalgic adus unor staruri care au jucat de-a lungul anilor în această producţie.

Cântăreţii Kylie Minogue şi Jason Donovan, care au interpretat cuplul Scott Robinson - Charlene Mitchell în anii 1980, şi-au făcut revenirea mult aşteptată în serialul "Neighbours", a cărui intrigă se desfăşoară pe strada fictivă Ramsay Street.

Actriţa Margot Robbie, care are în palmares o nominalizare la Oscar şi care a devenită cunoscută după ce a jucat personajul Donna Freedman între anii 2008 - 2011 în "Neighbours", a avut o apariţie episodică în episodul final. "Au fost cei mai buni ani din întreaga mea viaţă", a declarat vedeta australiană, vorbind despre perioada petrecută în distribuţia acestui serial TV.

Cântăreţele Natalia Imbruglia, Delta Goodrem şi Holly Valance, care au interpretat personajele Nina Tucker, Beth Brennan şi Felicity Scully, au revenit şi ele în ultimul episod din "Neighbours".

Un alt moment major a fost marcat de revenirea personajului Mike Young, interpretat de celebrul actor australian Guy Pierces, care a decis să se întoarcă pe Ramsay Street pentru a oferi încă o şansă relaţiei cu fosta lui iubită, Jane Harris, interpretată de Annie Jones.

Finalul unei ere

Ben Frow, directorul de programe al postului Channel 5, a declarat că încheierea serialului "Neighbours" reprezintă "sfârşitul unei ere".

"Neighbours" este un serial TV din Australia care a lansat carierele unor artişti celebri, precum Russell Crowe, Kylie Minogue, Margot Robbie, Guy Pearce şi cei trei fraţi Hemsworth - Chris, Liam şi Luke.

"Neighbours" a dominat în trecut cultura pop din Australia şi din Regatul Unit. Actorii săi au apărut pe coperţile unor reviste importante şi au ocupat primele locuri în topurile muzicale, iar numeroşi artişti distribuţia sa extinsă au apărut pe scenă la Britain's Royal Variety Performance, un eveniment de caritate la care a asistat şi familia regală a Marii Britanii.

Această telenovelă australiană a reprezentat totodată un bun "teren de pregătire" pentru actori care au devenit ulterior celebri pe plan internaţional.

Russell Crowe, o apariție a serialului

Russell Crowe a apărut în patru episoade ale acestui show în 1987, cu cinci ani înainte ca rolul interpretat în drama "Romper Stomper" să îl transforme într-un star în Australia şi să atragă atenţia producătorilor de film de la Hollywood.

Tot în 1987, artistul de musical Jason Donovan, care a susţinut un recital în cadrul concertului pop-rock organizat la Londra pentru a marca Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a, a jucat rolul principal masculin în episodul cu cea mai mare audienţă din istoria serialului "Neighbours", în care personajul său s-a căsătorit cu personajul jucat de cântăreaţa şi actriţa Kylie Minogue.

Acel episod, unul dintre cele 60 care au prezentat ceremonii de nuntă în cadrul acestui serial TV ce a totalizat aproape 9.000 de episoade, a fost vizionat de aproape 20 de milioane de telespectatori doar în Marea Britanie.

După ce a atins un vârf de audienţă la finalul anilor 1980, serialul "Neighbours" s-a confruntat cu o scădere constantă de popularitate în preferinţele publicului după ce rivalul său, "Home and Away", a captat atenţia iubitorilor de telenovele, iar concurenţa emisiunilor de tip reality-show şi a platformelor de streaming a cunoscut o creştere explozivă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel