Data publicării:

Finalele competiţiilor intercluburi din Africa se vor disputa într-o singură manşă

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Confederaţia africană de fotbal (CAF) a stabilit ca finalele celor două competiţii intercluburi de pe continentul negru să se desfăşoare într-o singură manşă, în loc de două ca până în prezent, relatează Reuters.

Ahmad Ahmad, şeful CAF, a anunţat pe Twitter că Liga Campionilor Africii şi Cupa Confederaţiei Africane de Fotbal se vor juca într-o singură manşă, după modelul cupelor europene, fără a da alte detalii.

În 1994, CAF a decis ca meciul anual din Supercupa Africii, dintre campioanele Ligii Campionilor şi Cupa Confederaţiei, să se dispute pe un stadion din Africa de Sud. Cele două echipe egiptene calificate pentru finală au călătorit mii de kilometri pentru a juca la Johannesburg în faţa a câtorva sute de spectatori. CAF a recunoscut atunci că a fost o greşeală ca Supercupa Africii să se dispute pe teren neutru şi de atunci această competiţie s-a jucat pe terenul câştigătoarei Ligii Campionilor Africii. 

Finala din ultimul sezon al Ligii Campionilor, programată în două manşe, s-a încheiat în haos, după ce Wydad Casablanca (Maroc) a refuzat să continue jocul în meciul retur, în urma anulării unui gol, pe terenul echipei Esperance din Tunisia. Iniţial, echipa tunisiană a fost declarată învingătoare, dar Comitetul Executiv al CAF a decis rejucarea meciului din cauza unor circumstanţe speciale. Ambele cluburi au făcut apel la TAS, pentru a primi victoria la masa verde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel