Data publicării:
Finală la aruncarea discului, la masculin. Programul de astăzi al sportivilor români la Jocurile Olimpice. Cătălin Chirilă, record olimpic, în semifinalele de caiac simplu
Astăzi se remarcă finala la aruncarea discului, unde va concura și atletul Alin Firfirică. Sportivii români vor concura la alte trei sporturi.
Lupte: Andreea Beatrice Ana, speră la recalificări și luptă pentru bronz
Luptătoarea română Andreea Beatrice Ana a fost învinsă prin tuş de Lucia Yamileth Yepez Guzman (Ecuador), miercuri, în sferturile de finală ale cat. 53 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris.
Ana (23 ani), care la JO de la Tokyo a ocupat locul 16, trecuse în optimi de Mariana Drăguţan (Republica Moldova), dar nu a reuşit să se impună în faţa luptătoarei sud-americane, clasată pe 8 la JO de la Tokyo la cat. 50 kg.
Andreea Beatrice Ana este triplă campioană europeană la cat. 55 kg şi mai are şansa de a intra în recalificări, dacă Yepez Guzman se va califica în finală.
”A fost un meci greu, mă aşteptam să fie aşa, mă aşteptam la o evoluţie mai bună din partea mea. Au fost mici greşeli care au făcut diferenţa între noi. Acum aştept să văd dacă va merge în finală ca să pot să mă lupt în recalificări. Da, n-ar trebui să aibă probleme, dar este un sport imprevizibil, au fost foarte multe surprize aici la Jocurile Olimpice. Aştept. Ştiam că este o adversară puternică, dar aici este alt concurs.
Am încercat să nu iau în calcul rezultatele pe care le are şi să fac tot ce pot. Asta am putut astăzi. Da, m-am mai întâlnit o dată cu ea şi m-a bătut, a declarat Andreea Beatrice Ana, după meciul pierdut în sferturi cu Lucia Yamileth Yepez Guzman (Ecuador), scrie Agerpres.
Alte două reprezentante ale luptelor româneşti vor evolua la Paris, Kriszta Tunde Incze (cat. 62 kg) şi Cătălina Axente (cat. 76 kg).
Kaiac-canoe: Cătălin Chirilă, calificat direct în semifinale. Și-a câștigat seria cu un record olimpic
Sportivul român Cătălin Chirilă s-a calificat direct în semifinalele probei de canoe simplu pe 1.000 de metri, miercuri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câștigat seria a treia cu nou record olimpic.
Chirilă, campion mondial în 2022 și vicecampion mondial în 2023, a fost înregistrat în 3 min 44 sec 75/100.
Vechea performanță olimpică aparținea spaniolului David Cal și fusese stabilită în 2004, la Atena - 3 min 46 sec 20/100.
Primii doi clasați în fiecare serie au obținut calificarea direct în semifinale, în timp ce restul vor evolua în sferturi, tot miercuri (15:40).
Pe 9 august vor avea loc atât semifinalele (12:30), cât și finalele - B (14:40) și A (14:50).
Programul zilei pentru sportivii dn România la JO 2024
Sportivii români vor evolua, miercuri, 7 august. la Jocurile Olimpice de la Paris, la patru sporturi, atletism, haltere și kaiac-canoe și lupte.
Programul sportivilor, conform Agerpres:
Atletism
21:25 aruncarea discului - masculin - finala: Alin Alexandru Firfirică
21:45 400 m feminin - semifinale: Andrea Miklos
FOTO: Agerpres
Haltere
20:30 categoria 49 kg feminin: Mihaela Valentina Cambei
Kaiac-canoe sprint
12:40 canoe-1 masculin - 1.000 m - serii: Cătălin Chirilă
15:40 canoe-1 masculin - 1.000 m - sferturi: Cătălin Chirilă (dacă se califică)
Lupte
12:30 cat. 53 kg - feminin - optimi: Andreea Beatrice Ana
13:50 cat. 53 kg - feminin - sferturi: Andreea Beatrice Ana (dacă se califică)
19:55 cat. 53 kg - feminin - semifinale: Andreea Beatrice Ana (dacă se califică).
România, în coborâre în clasamentul pe medalii
Delegația Statelor Unite este în continuare lider în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, după întrecerile de marți, a unsprezecea zi oficială de competiții, în timp ce România a coborât un loc și se află pe 16.
Americanii totalizează 24 de medalii de aur, 31 de argint și 31 de bronz, fiind urmați de China (22-21-16) și de Australia (14-12-9) etc.
România are șapte medalii, trei de aur, trei de argint și una de bronz. Aur au câștigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin și echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria Ștefania Petreanu), argintul a fost obținut de Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie ușoară, iar bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News