Final de promoţie la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti
Data publicării:
Autor: DCNews Team, michirita
WhatsApp

Mâine, 28 iunie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – colonel dr. ION BURLUI, va participa la festivitatea de acordare a gradului militar elevilor Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, eveniment ce se va derula la sediul acestei instituţii, începând cu ora 10.30.

Activitatea se va bucura de prezenţa Secretarului de Stat în Ministerul Afacerilor Interne – CONSTANTIN CĂTĂLIN CHIPER - care va împărtăşi acest moment emoţionant cu elevii şi dascălii instituţiei de învăţământ.

Cei 104 absolvenţi, care vor primi gradele de maistru militar şi sergent major, vor proba rezultatele obţinute în urma orelor alocate pregătirii de specialitate, precum şi calităţile morale dezvoltate în perioada de studiu.

În existenţa sa de 27 de ani, unitatea de învăţământ din subordinea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a format peste 2.700 de maiştri militari şi subofiţeri şi a asigurat pregătirea continuă a peste 4.100 cadre din componenţa I.G.S.U. şi Ministerului Afacerilor Interne.

INFO BACKGROUND:

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti are în componenţă Centrul de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă, acreditat în 2010.

Ulterior, în 2011, şcoala a fost evaluată extern de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (A.R.A.C.I.P.), proces ce a urmărit atestarea nivelului calităţii educaţiei oferite de instituţie educabililor.

Oferta educaţională a şcolii a cunoscut un traseu ascendent, astfel că, pentru anul de învăţământ 2012 – 2013 au fost prevăzute activităţi de instruire psihopedagogică şi metodică a instructorilor care desfăşoară activităţi în Centrele de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă, precum şi alte activităţi de formare profesională a personalului I.G.S.U.

De-a lungul timpului, această instituţie de învăţământ s-a aflat într-un neîncetat proces de transformare, modernizare şi perfecţionare, atât din punct de vedere managerial, cât şi funcţional, urmărind cu consecvenţă îmbunătăţirea programelor de studii, creşterea calităţii serviciilor educaţionale şi ridicarea gradului de pregătire a personalului.

Seriile care au trecut pragul unităţii de referinţă şi-au dovedit pe deplin capabilităţile în timpul misiunilor încredinţate, dovedind pe lângă asumarea responsabilităţii profesionale şi coerenţă, promptitudine şi discernământ în faţa provocărilor.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE IGSU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel