FILMULEȚ DAN ȘOVA - RADU CRISTESCU. CĂTĂLIN STRIBLEA atrage atenția: "E un lucru extrem de periculos"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Jurnalistul Cătălin Striblea a reacționat vehement după anunțul membrului PMP, Radu Cristescu, care a vorbit despre publicarea unui "filmuleț" cu purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova.

Vezi aici momentul care a stârnit reacția lui Cătălin Striblea: Un membru PMP anunță publicarea unui "filmuleț cu Dan Șova"

Într-o postare pe blogul personal, Cătălin Striblea scrie că a mai întâlnit astfel de anunțuri în politica românească, însă prea puține s-au materializat cu fapte.

"De când lucrez cu politicieni am auzit mereu de existența unor casete, imagini sau documente compromițătoare. Aproape niciodată nu am văzut însă o materializare a unor astfel de spuse. Radu Cristescu a scos acum o vorbă de pe culoare și a pus-o în public.

Nu știu dacă există un asemenea film. Dacă da, atunci nu este filmat de instituțiile statului pentru că ar fi fost deja dosar penal. Pornesc de la premiza că instituțiile statului filmează fapte ilegale și nu viața politicienilor. Iar dacă era filmat de 'amatori' probabil că Șova ar fi fost șantajat fără ca documentul să ajungă la Ponta, care nu are nimic de spus în afacere. Așadar, dacă există ceva, poate fi cel mult o chestiune tabloidă", a opinat jurnalistul de la România Tv.

Vezi și: DNA, plângere penală lui Mazăre. Chirieac: Sunt de partea DNA

În finalul postării, el a criticat acest tip de acțiuni, precum "amenințarea cu înregistrări și filme", despre care spune că reprezintă "un lucru extrem de periculos".

"Una peste alta, știu că Dan Șova poate să-și scoată interlocutorii din minți. Are un tip de aroganță care îi face pe mulți să-și piardă socoteala. Dar dincolo de asta, amenințarea cu înregistrări și filme e un lucru extrem de periculos. Căci pune în spațiul public un tip de a face politică mizerabil. Care apoi se va extinde la nivelul întregii societăți. Ca și limbajul violent, astăzi omniprezent", a conchis Cătălin Striblea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel