Filmul "Libertate", povestea mai puțin cunoscută din timpul revoluției din '89, a ajuns pe Netflix
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Libertate, Facebook
foto: Libertate, Facebook
Filmul "Libertate" poate fi vizionat și pe Netflix.

Un nou film captivant își face debutul pe Netflix. După o promovare în forță în peste 50 de orașe din România, și după ce a strălucit pe scenele festivalurilor internaționale de prestigiu precum Sarajevo, TIFF și Cottbus, pelicula "Libertate", semnată de regizorul Tudor Giurgiu, este acum accesibilă pe platforma de streaming amintită.

„Libertate” dezvăluie o poveste mai puțin cunoscută, petrecută în Sibiu în timpul Revoluției din 1989. În haosul protestelor de masă împotriva autorităților, o unitate de miliție se află în fața unui asalt violent, asalt care escaladează rapid într-o confruntare sângeroasă între soldați, milițieni, securiști și civili. Încercând disperat să scape, căpitanul de miliție Viorel este capturat și acuzat pe nedrept că ar fi terorist.

În distribuția peliculei se regăsesc actori remarcabili precum Iulian Postelnicu, Cătălin Herlo, Alexandru Papadopol, Mirela Oprișor și Cuzin Toma. Rolul principal, cel al căpitanului de miliție prins în iureșul evenimentelor din 1989, este interpretat cu măiestrie de Alex Calangiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel