Filipine se confruntă cu un surplus de 2 milioane de kilograme de mango
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Filipine se confruntă cu un surplus de circa două milioane de kilograme de mango, autorităţile avertizând luni că fructele s-ar putea altera dacă nu sunt vândute în următoarele două săptămâni, potrivit DPA. 

Pentru a ajuta fermierii să-şi vândă marfa, Ministerul Agriculturii a lansat un program de marketing denumit Metro Mango şi a instalat standuri pentru vânzarea fructelor în mai multe regiuni din capitală. Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Manny Pinol, a precizat că 15.000 de kilograme de mango s-au epuizat în primele trei ore de la debutul programului.

Recolta excedentară s-a datorat secetei îndelungate cauzate de fenomenul climatic El Nino, care a precipitat înflorirea abundentă şi rodirea în acest sezon, a spus acesta. 'Fermierii au estimat un surplus de 2 milioane de kilograme despre care spun că vor putrezi pur şi simplu dacă guvernul nu îi ajută să-şi vândă fructele', a adăugat acesta într-un mesaj postat pe Facebook.

În contextul recoltei excedentare, fermierii au scăzut preţurile la mango, care poate fi achiziţionat acum pentru mai puţin de un dolar pe kilogram. 'Trebuie să luăm măsuri pentru această situaţie în următoarele două săptămâni', a spus Pinol, adăugând că Ministerul lucrează la acţiuni pentru stimularea exporturilor de mango în Japonia, Dubai, Coreea de Sud şi Rusia. Fructele de mango din Filipine au fost promovate ca fiind printre cele mai bune din lume, dar exporturile au scăzut din cauza reziduurilor chimice, infestării cu paraziţi şi salubrităţii precare, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel