Filipine: Duterte o numeşte pe vicepreşedinta ţării în fruntea campaniei anti-droguri
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a numit-o pe vicepreşedinta ţării, Leni Robredo, în fruntea eforturilor guvernului împotriva drogurilor ilegale, după ce ea a spus că această campanie 'nu funcţionează', relatează DPA.

Duterte a desemnat-o pe Leni Robredo în postul de co-preşedinte al Comisiei interinstituţionale de combatere a drogurilor ilegale până la sfârşitul mandatului său, în 2022, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Salvador Panelo. 'Motivaţia supremă a şefului executivului în această numire este bunăstarea poporului filipinez, cu speranţa că guvernul va avea succes în combaterea atrocităţilor cauzate de folosirea şi comercializarea de narcotice ilegale', a adăugat Panelo.

De când Duterte a devenit preşedinte în 2016, peste 5.000 de suspecţi au fost ucişi în operaţiuni ale poliţiei împotriva drogurilor ilegale, conform statisticilor oficiale. Organizaţiile de apărare a drepturilor omului estimează însă că numărul persoanelor ucise ar putea fi de peste 12.000. Într-un interviu apărut luna trecută, Robredo a spus că această campanie a luat ca ţintă în special persoanele sărace şi nu a reuşit să oprească traficul de droguri ilegale, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel