Data actualizării:
Data publicării:

Fiica purtătorului de cuvânt al lui Putin s-ar fi opus public invaziei Rusiei în Ucraina

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Fiica purtătorului de cuvânt al președintelui Vladimir Putin ar fi postat un slogan anti-război.

Fiica purtătorului de cuvânt al președintelui Vladimir Putin ar fi postat, vineri, un slogan anti-război, potrivit mai multor rapoarte citate de Business Insider.

Elizaveta Peskova, în vârstă de 24 de ani, ar fi postat „nu războiului", pe un fundal negru, pe Instagram, potrivit unei capturi de ecran transmise pe Twitter de postul rusesc TV Rain.

Acest slogan este principala scandare folosită de protestatarii ruși pentru a se opune invaziei din Ucraina.

Francis Scarr, un reporter la BBC, a remarcat, de asemenea, postarea Peskovei într-un tweet. Postarea ar fi fost retrasă.

Site-ul Kremlinului este ținta unor atacuri cibernetice

Site-ul web al Kremlinului este vizat de atacuri cibernetice, a transmis, sâmbătă, 26 februarie, purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov pentru agenția de presă de stat TASS.

„Atacurile sunt în curs de desfășurare”, a declarat acesta pentru TASS.

Unele site-uri web ale guvernului rus, inclusiv cel al Kremlinului și al Ministerului Apărării, au fost indisponibile pentru a treia zi consecutiv.

România închide spațiul aerian pentru Rusia - Autoritatea Aeronautică Civilă

Amintim că România a închis spațiul aerian pentru aeronavele din Rusia, de sâmbătă, a anunțat Autoritatea Aeronautică Civilă.

Guvernul României a decis suspendarea „Acordului între Guvernul RS România și Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la București la 22.12.1976”.

În consecință, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis NOTA prin care, începând cu ora 15:00, spațiul aerian al României a fost închis pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din țară, pentru aeronavele operatorilor înregistrați in Federația Rusă. Excepție de la această măsură fac zborurile umanitare și cele de urgență, precizează autoritatea.

Exclusiv DCNEWS - Dîncu: Oricât ar vrea Putin să arate că Rusia este o mare putere, are nevoie de un partener. Sunt două puteri pe care analiștii le iau în seamă acum

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a mai spus că sunt două puteri pe care analiștii le iau în seamă acum.

„Va trebui să învățăm să trăim cu conflicte în viitor. Rusia, deși încearcă să se proiecteze ca o mare putere, în momentul în care nu ai economie puternică, nu ești o mare putere. Sunt două puteri pe care analiștii le iau în seamă acum: Statele Unite și, evident, NATO, cu tot ceea ce există în această zonă. Punem aici și Uniunea Europeană, în sensul că vedem o apropiere tot mai mare între NATO și UE. Mai e China, care e un rising star în ultimele decenii. Oricât ar vrea Putin să arate că Rusia este o mare putere, are nevoie de un partener”, a spus ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

„Europa, în istoria chiar recentă, a vrut Rusia parteneră, nu pe Putin, ci Rusia cu resursele și oamenii ei. Au încercat europenii. Chiar și în această perioadă, s-au văzut, la început, ezitări în a sancționa Rusia, când se credea că nu va ajunge să invadeze Ucraina”, a explicat ministrul.

„Cred că este mai puțin probabil să avem un război rece, pentru că nu mai este jumătatea lumii cu jumătatea lumii. Este vorba doar despre o țară, chiar dacă e o țară mare. (...) Izolând o țară, nu cred că poate să reziste politic un lider”, a mai spus Vasile Dîncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel