Fiica lui Elon Musk vrea să îşi schimbe numele, ca să rupă legăturile cu tatăl ei
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 21 iun 2022, 07:29
WhatsApp
Foto: Pixabay, de Tumisu
Foto: Pixabay, de Tumisu
Xavier Alexander Musk, fiica transgender a lui Elon Musk, a depus o cerere de schimbare a numelui pentru a rupe orice legătură cu tatăl.

Fiica transgender a lui Elon Musk a depus o cerere pentru a-şi schimba numele în conformitate cu noua sa identitate de gen şi pentru că "nu mai locuiesc cu tatăl meu biologic şi nici nu mai doresc să am vreo legătură cu acesta".

Cererea de schimbare a numelui şi de eliberare a unui nou certificat de naştere care să reflecte noua sa identitate de gen a fost depusă la Tribunalul Superior al comitatului Los Angeles din Santa Monica în luna aprilie. Ea a ieşit la iveală recent în unele relatări din presa online, potrivit Reuters.

Xavier Alexander Musk, care a împlinit recent 18 ani, vârsta consimţământului în California, a cerut instanţei să îşi schimbe recunoaşterea de gen din bărbat în femeie şi să îşi înregistreze noul nume, potrivit documentelor judiciare disponibile online prin PlainSite.org. Mama ei este Justine Wilson, care a divorţat de Musk în 2008.

Nu a existat nicio altă explicaţie privind ruptura dintre fiica lui Musk şi tatăl său, şeful Tesla şi SpaceX.

În luna mai, la aproximativ o lună după ce a fost depus documentul de schimbare a numelui şi a sexului, Musk şi-a declarat sprijinul pentru Partidul Republican, ai cărui aleşi susţin o serie de legi care ar limita drepturile persoanelor transgender în statele din întreaga ţară, scrie Mediafax.

Elon Musk, un patron-tiran. Îşi terorizează angajaţii

lon Musk se bucura de un val de simpatie la nivel mondial după ce l-a provocat pe Putin la un duel bărbătesc, în speranța că astfel va opri războiul. Mai mult, a asigurat ucrainenilor accesul la internet prin sateliții săi. Dar, din păcate, „s-a înnecat la mal”, titrează presa americană, arătând că a concediat mai mulți angajați într-un mod abuziv. Acesta pare că scapă repede de oamenii incomozi şi nu stă la discuţii. Drept dovadă, compania SpaceX a concediat cinci angajați într-un timp foarte scurt. Mai exact, s-a descotorosit de cei care l-au criticat, la câteva zile după ce scrisoarea în care și-au exprimat nemulțumirile a fost difuzată.

Potrivit NY Times, Cel puțin cinci angajați se află în acestă situație, au anunțat pentru CNBC două persoane apropiate situaţiei. Scrisoarea deschisă, despre care The Verge a anunțat  pentru orima oară, a fost difuzată şi semnată de un număr necunoscut de persoane care muncesc la SpaceX, la începutul acestei săptămâni. Scrisoarea se adresează directorilor companiei şi descrie comportamentul public al miliardarului Elon Musk drept „o sursă frecventă de distragere a atenţiei şi de jenă” pentru angajaţii SpaceX.

Elon Musk este acţionarul de control al companiei private, trustul său deţinând anul trecut aproximativ 78% din acţiunile cu drept de vot ale SpaceX. Miliardarul şi-a creat o imagine de persoană excentrică în sferele publice, în special pe Twitter, unde oferă comentarii şi actualizări despre SpaceX şi compania sa de vehicule electrice, Tesla. Musk a declarant de multe ori că foloseşte Twitter pentru a se exprima şi încearcă să achiziţioneze compania de social media. În timpul unei întâlniri video cu angajaţii Twitter, care s-a desfășurat joi, 16 iunie, acesta a mai spus că libertatea de exprimare este esenţială pentru utilizatorii platformei, chiar dacă o companie este proprietatea sa privată, cum ar fi SpaceX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?