Data publicării:

Fiica actorului Robin Williams, deranjată de Inteligența Artificială care vrea să-i imite tatăl

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto: Wiki Commons
foto: Wiki Commons
Zelda, fiica regretatului actor Robin Williams, a răbufnit în online.

Zelda, fiica lui Robin Williams, în vârstă de 34 de ani, și-a exprimat nemulțumirea și a făcut o postare pe Instagram în care critică replicile necorespunzătoare ale inteligenței artificiale care imită vocea tatălui ei mort din 2014.

„Nu sunt o voce imparțială în lupta SAG împotriva AI. Am fost martoră de ani de zile la cât de mulți oameni vor să antreneze aceste modele pentru a crea/recrea actori care nu pot consimți, ca tata. (…) Am auzit deja că AI a fost folosit pentru ca „vocea” lui să spună tot ce vor oamenii și, deși personal mi se pare deranjant, ramificațiile depășesc cu mult sentimentele mele. Actorii în viață merită o șansă de a crea personaje cu alegerile lor, de a da voce unor desene animate, de a depune efort și timp uman în căutarea performanței. (…) Aceste plagiaturi digitale sunt ca un monstru oribil al lui Frankenstein, asamblat din cele mai proaste bucăți din tot ceea ce este această industrie, în loc de ceea ce ar trebui să reprezinte”, au fost cuvintele fiicei lui Robin Williams, redate și de Popculture.

Și Tom Hanks a reacționat

Inclusiv actorul Tom Hanks a avut de-a face cu „implicațiile” inteligenței artificiale. Actorul, în vârstă de 67 de ani, a distribuit pe Instagram o postare în care își avertizează urmăritorii cu privire la o reclamă care folosea o imagine a sa generată pe calculator. „Atenție! Există un videoclip care promovează un plan dentar cu o versiune AI a mea. Nu am nimic de-a face cu asta”, a spus vedeta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel