FIFA va reconsidera formatul Cupei Mondiale din 2026, după „cel mai bun turneu din istorie”, transmite Infantino
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FIFA urmează să reconsidere formatul Cupei Mondiale din 2026 din Statele Unite, Mexic și Canada, spune președintele Gianni Infantino.  

Echipele vor crește de la 32 la 48 pentru competiție și, conform planului inițial, urmau să fie împărțite în 16 grupe a câte trei, primele două progresând în ultimele 32, scrie BBC.

Infantino a spus că acest lucru va fi analizat după „succesul” grupelor de patru echipe la Cupa Mondială 2022 din Qatar.

„Aici, grupele de patru au fost absolut incredibile”, a spus Infantino.

„Până în ultimul minut al ultimului meci nu știai cine trece mai departe.

"Trebuie să revizuim sau cel puțin să rediscutăm formatul. Asta va fi cu siguranță pe ordinea de zi în următoarea întâlnire".

Fazele grupelor din Qatar au inclus câteva jocuri finale interesante, în timp ce țările încercau să-și asigure un loc în primele două pentru a se califica în optimile de finală.

Formatul grupelor cu patru echipe, cu primele două trecând în fazele eliminatorii, a fost folosit de când Cupa Mondială s-a extins la 32 de echipe în 1998.

Infantino a vorbit la o conferință de presă în Qatar, după ce a participat la o ședință a consiliului FIFA.

El a spus că 3,27 milioane de spectatori s-au uitat la jocuri, comparativ cu 3,3 milioane la Cupa Mondială din Rusia 2018.

„Le mulțumesc tuturor celor implicați, Qatarului, tuturor voluntarilor pentru că au făcut ca aceasta să fie cea mai bună Cupă Mondială vreodată”, a spus Infantino.

„Meciurile s-au jucat fără incidente. A fost o atmosferă foarte veselă.

„Se întâmplă ceva când vorbim despre fotbalul care devine cu adevărat global, cu o echipă africană [Maroc] ajungând pentru prima dată în semifinală.

„Am avut și o femeie [Stephanie Frappart] care a arbitrat un meci pentru prima dată.

"A fost un succes incredibil, apropiindu-se de cinci miliarde în ceea ce privește cifrele de vizionare. Fanii au întâlnit lumea arabă, a fost foarte important pentru viitorul tuturor."

O serie de națiuni europene plănuiau să poarte o bandă OneLove în timpul meciurilor pentru a promova diversitatea și incluziunea, dar nu au făcut acest lucru din cauza posibilelor sancțiuni din partea organismului de conducere al fotbalului mondial Fifa.

Managerul Germaniei, Hansi Flick, a spus că jucătorii săi și-au acoperit gura în timpul fotografiei echipei înainte de deschiderea Cupei Mondiale împotriva Japoniei „pentru a transmite mesajul că FIFA reduce la tăcere” echipele.

„Când vine vorba de reglementări, interdicții, nu este vorba de interzicere, ci de respectarea reglementărilor”, a spus Infantino.

„Fiecare este liber să-și exprime convingerile atâta timp cât se face într-un mod respectuos, dar când vine vorba de terenul de joc, trebuie să respectați și să protejați fotbalul.

Sunt 211 echipe de fotbal, nu șefi de stat, iar fanii lor vor să vină și să se bucure de fotbal. Pentru asta suntem aici. Cred că apărăm valorile, apărăm drepturile omului, apărăm drepturile tuturor în FIFA.

Dar cred și că acești fani care vin pe stadion și toate acele miliarde care se uită la televizor poate – și ar trebui să ne gândim la asta – ei simt că fiecare are propriile probleme, vor doar să petreacă 90 de minute fără să se gândească la altceva.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel