Fieni: Locatarii blocului afectat de explozie, cazați în sala de sport
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
fieni
fieni

Blocul afectat de explozia de vineri din Fieni a fost evacuat, locatarii acestuia fiind cazați  în sala de sport din localitate până se va face expertizarea clădirii. 

La momentul acesta am luat măsurile de urgenţă, adică, după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, oamenii au primit cazare. Am derulat, prin intermediul Crucii Roşii, un program de ajutorare pe termen scurt: am dus saltele, pături, cazarmament, mâncare şi am rezolvat lucrurile astea de maximă urgenţă. Săptămâna viitoare, marţi, expertul pe care l-am identificat, sunt doi-trei în judeţ şi sunt ocupaţi, va merge şi va face o expertiză şi vom vedea în ce măsură anumite părţi ale clădirii sunt afectate şi dacă în apartamentele care aparent nu sunt afectate decât la uşi, geamuri se poate locui, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu.

Acesta a mai spus că, dacă expertul va decide că se poate locui în bloc, se vor întoarce familiile care pot sta în siguranţă în apartamente. În urma expertizării clădirii se vor stabili şi condiţiile de consolidare şi de reparaţii a părţii afectate din imobil.

De asemenea, Primăria Fieni va efectua anchete sociale acolo şi voi conveni cu domnul Adriean Budoiu, primarul orașului,   în ce măsură anumite fonduri sunt asigurate de primărie şi în ce măsură va veni Consiliul Judeţean să acorde un sprijin suplimentar pentru a putea repara cât de cât şi a veni în sprijinul oamenilor care, cred că aţi observat de la faţa locului, sunt familii fără posibilităţi materiale deosebite, a mai spus Ţuţuianu.

Până când locuitorii din blocul afectat de explozie se vor putea întoarce în apartamentele lor, jandarmii vor păzi imobilul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel