Fetiţa opărită, sâmbătă, cu ciorbă, în stare foarte gravă la spital
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Anna Shvets - Pexels
Foto: Anna Shvets - Pexels
Fetița de un an și nouă luni, opărită sâmbătă cu ciorbă, în județul Vaslui, va fi tratată în continuare la Spitalul de Copii din Iași. Potrivit medicilor, ea este în stare foarte gravă și are arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Fetița a fost testată negativ pentru Covid și va continua tratamentul la Spitalul de Copii din Iași, au anunțat duminică reprezentanții unității medicale.

„Fetița a fost preluată de la echipajul SMURD intubată, ventilată mecanic, dar stabilă hemodinamic. Este în Terapie Intensivă, iar tratamentul a fost maximal. Copilul este pansat cu un pansament special, cu presiune negativă, practic este inclus într-un vid pentru a putea minimaliza riscul de contaminare și pentru a favoriza această vindecare a arsurii”, a spus Lavinia Ionescu, de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași.

Conform acesteia, după reechilibrarea fetiței s-a efectuat de urgență toaletarea chirurgicală și extimarea suprafeței arse, care este de 40%. Medicii sunt de părere că fata trebuie să rămână în acest pansament cel puțin 72 de ore, iar apoi starea ei să fie reevaluată.

„Cazuri de mari arși au mai fost tratați la Spitalul de Copii din Iași când celelalte centre erau suprasolicitate. Avem capacitatea de a trata cel puțin în acest acest moment și până la o decizie copilul, dar ideal acest pansament instituit ar trebuie să rămână cel puțin 72 de ore. În momentul transportului, acest pansament trebuie scos, deci copilul devidat, există riscul de contrminare pe transport”, a mai spus Lavinia Ionescu.

Tot la Spitalul de Copii din Iași a mai ajuns, cu arsuri pe 6% din suprafața corpului, și un băiat de 2 ani, tot din Vaslui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel