Data publicării:

Fetița de 7 ani lovită de o mașină în apropierea Parcului Pantelimon a rămas fără un picior

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Vești triste despre starea fetiței de 7 ani, lovită împreună cu fratele ei de o mașină în apropierea Parcului Pantelimon.

Fetiţei rănite în accidentul care a avut loc duminică seară în apropierea Parcului Pantelimon, i-a fost amputat piciorul, a declarat, marţi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru.

"Din păcate, la câteva ore de la operaţia de replantare, în cursul serii au apărut complicaţii din cauza sindromului de strivire suferit în urma accidentului, complicaţii care îi puneau viaţa în pericol. Astfel că s-a decis, de urgenţă, îndepărtarea membrului inferior afectat", a explicat medicul.

Totodată, aceasta a precizat că starea fetiţei este stabilă, uşor ameliorată faţă de ziua precedentă. Ea se află în continuare intubată şi ventilată mecanic.

"Astăzi, starea fetiţei este stabilă, uşor ameliorată faţă de ieri. Este în continuare intubată şi ventilată mecanic", a mai precizat medicul.

VEZI ȘI: Doi copii, loviți în plin de o maşină în parcarea parcului Pantelimon. Unul a murit/ A fost prins „șoferul”: Are 17 ani

Filmul accidentului



Reamintim că tragicul accidentul a avut loc duminică seară, pe şoseaua Gării Căţelu, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon. Doi frați, un băiat de 9 ani şi sora lui de 7 ani au ieşit împreună cu mama lor în Parcul Pantelimon, iar la un moment dat, când se aflau în parcarea de lângă parc, copiii au fost loviţi de o maşină, în care se aflau doi tineri. Șoferul mașinii avea 17 ani și era însoțit de prietenul lui în vârstă de 19 ani. În urma impactului, băiatul de 9 ani a murit, asta deși medicii au încercat cu disperare să îl resusciteze.

După producerea accidentului, adolescentul care se afla la volanul mașinii și amicul lui au fugit de la fața locului. Ei au fost prinși de poliţişti după ce anchetatorii au vizionat înregistrările camerelor de filmat din zonă. Ulterior, şoferul de 17 ani a fost testat cu aparatele Alcooltest şi DrugTest, rezultate fiind negative. El a fost reţinut pentru 24 de ore, iar apoi s-a dispus plasarea sa sub arest pentru o perioadă de 30 de zile. Și prietenul adolescentului a fost reţinut de poliţişti, însă el a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Precizăm că potrivit prevederilor legale, persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu are permis este pasibilă de aceeaşi pedeapsă ca şi cel care conduce autoturismul.

VEZI ȘI: Cine e de vină, de fapt, de tragicul accident de lângă parcul Pantelimon. La volan era un tânăr de 17 ani. Mărturia proprietarului mașinii: Am rămas șocat

În cazul de față se pare că mașina îi aparține unui bărbat care susține că i-a dat autoturismul nepotului său care avea carnet pentru a o duce la un service auto. El a susținut că mașina acvea ne voie de reparații și că nu știa a fost condusă de tânărul de 17 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel