Data actualizării:
Data publicării:

Două fetițe, arse la un festival de experimente științifice din Cluj. Cum s-a întâmplat totul

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @stockgiu
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @stockgiu

Poliția a venit cu clarificări, după ce două fete au suferit arsuri grave la un târg științific organizat la Cluj-Napoca.

Citește și articolul - Trucul viral periculos cu făina, de la fostul ”soldat din Vietman”: Urlam de durere. ”Beneficiile miraculoase” te expun la riscuri majore

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că acele două fete minore, care au suferit arsuri la un experiment desfăşurat sâmbătă, la un atelier de chimie, în municipiul Cluj-Napoca, nu ar fi respectat distanţa recomandată. Astfel, ele ar fi căzut peste masa unde avea loc experimentul și li s-au aprins suviţe din păr. Au fost transportate la spital, suferind arsurie de gradele doi și trei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a menționat, luni, că poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiul Cluj-Napoca au fost sesizaţi, sâmbătă, prin apelul de urgență 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că două minore de 7, respectiv 11 ani, în contextul în care participau la un experiment de la un atelier de chimie, s-ar fi dezechilibrat şi ar fi căzut peste masa pe care experimentul științific se afla în derulare.

Nu ar fi respectat distanța recomandată. Minorele au fost transportate la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale

"La data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiul Cluj-Napoca au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat, despre faptul că la aceeași dată, în jurul orei 13.45, două minore de 7, respectiv 11 ani, în timp ce participau la un experiment, în cadrul unui atelier de chimie, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut peste masa pe care se desfășura experimentul.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că cele două minore nu ar fi păstrat distanța recomandată, moment în care li s-ar fi aprins șuvițe de păr.

În urma evenimentului, minorele au fost transportate la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. În continuare se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care a avut loc evenimentul", a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.

Ce a transmis ISU Cluj

"Un echipaj SMURD și un echipaj al serviciului de ambulanță județean Cluj au acordat asistență medicală pentru două minore, în vârstă de 7 și 11 ani, care au suferit arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare, după ce au asistat la un experiment demonstrativ, parte dintr-un eveniment public, care a avut loc într-un parc, de pe strada Teodor Mihali din municipiul Cluj-Napoca.

Solicitarea venit sâmbătă, în jurul orei 14.00, iar în momentul sosirii la fața locului copii erau cooperanți și prezentau o stare generală bună. Cele două minore au fost consultate, iar ulterior au fost transportate la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate", a transmis ISU Cluj.

Care este starea lor de sănătate

Ambele fete sunt rănite grav și sunt internate la terapie intensivă. Minorele au arsuri de gradele doi şi trei pe 10%, respectiv 9% din corp, obţinute prin flacără, însă şi prin arsură chimică. Toaletarea acestora se face exclusiv în săli de operaţie, fiind nevoie de anestezie generală. Este o procedură foarte dureroasă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel