Festivalul național de arte pentru liceeni FLORIAN PITTIȘ. Când începe
Elevii de liceu care iubesc teatrul și muzica sunt așteptați să se înscrie la cea de-a VII-a ediție a Festivalului național de arte pentru liceeni FLORIAN PITTIȘ.
Concursul din acest an dedicat memoriei "lăzăristului" Florian Pittiș, organizat de Consiliul Elevilor al Colegiului Naţional „Gheorghe Lazãr” şi Trupa de teatru AS şi se va desfãşura în luna mai 2014 la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” din Bucureşti.
Festivalul, organizat pe două secțiuni, muzica și teatru, va fi jurizat de personalitãţi de artã şi culturã, iar termenul limită de înscriere este 7 aprilie.
Vezi aici regulamentul festivalului
Cine a fost Florian Pittiș
Florian Pittiș, cel care vorbea pe limba tinerilor, ar fi împlinit anul acesta 71 de ani, dacă o boală necruțătoare, cancerul de prostată, nu l-ar fi răpus în vara anului 2007. A fost unul dintre cei mai îndrăgiți actori de teatru, dar și regizor, textier, traducător, interpret de muzică folk ori realizator de emisiuni radio.
Florian Pittiș a fost şi fondatorul primului radio public online din ţară, Radio 3Net, botezat ulterior, în memoria sa, Radio 3Net "Forian Pittiş". De asemenea, a fost francmason (având gradul 33 și ultim), purtător de cuvânt al Marii Loje Naționale din România.A lucrat la Teatrul Municipal „Lucia Sturza-Bulandra”, colaborând cu regizori de renume precum Liviu Ciulei, Andrei Șerban, Alexandru Tocilescu, Sanda Manu, Dan Micu, a connstituit cu Anda Călugăreanu și Dan Tufaru un îndrăgit trio, în regia TV a lui Alexandru Bocăneț, a activat cu același succes în Cenaclul Flacăra al regretatului poet Adrian Păunescu, iar în 1992 a întemeiat, alături de Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Vladi Cnejevici, formația Pasărea Colibri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News