Festivalul internațional de film ecologist ECOFEST se mută în online
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Unul dintre cele mai importante festivaluri de film ecologist din Europa de Est, ECOFEST România, se va desfășura online, pentru prima oară în istoria sa de peste un deceniu. 

Decizia impusă de pandemie nu a afectat însă calitatea și numărul filmelor selectate în concurs și chiar a oferit ocazia extinderii publicului dincolo de sălile de cinema. Pe lângă vizionarea de filme cu tematică ecologistă, în cadrul festivalului, organizat cu sprijinul Ministerului Culturii, se vor organiza emisiuni online, workshopuri și interviuri care îmbină arta cinematografică cu educația nonformală în domeniul protecției mediului.

Una din gazdele acestora va fi Lavinia Șandru, care, în afara preocupărilor în domeniul artistic și mass-media, este și președinta unei asociații care promovează protecția mediului și o viață sănătoasă.

Proiecțiile filmelor din secțiunea ”Concurs” vor avea loc pe toată durata festivalului (14 – 19 noiembrie), în cadrul unei săli virtuale de proiecție, iar cele din secțiunea ”Panorama” - cele mai multe deja premiate la festivaluri internaționale de gen - vor putea fi urmărite pe paginile de Facebook ale ECOFEST și ale partenerilor.

Accesul în grupul ECOFEST România – Sală de Proiecție este deschis publicului larg și se va face gratuit, în baza unei solicitări pe pagina festivalului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel