Festivalul de la Cannes. Cele mai lungi aplauze din istorie: „Dacă nu primește un Oscar, îmi voi mânca propriul picior”
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Cadru din filmul Elvis, de Baz Luhrmann
Cadru din filmul Elvis, de Baz Luhrmann
Priscilla Presley a fost copleșită de emoție după ce viitorul filmul biografic „Elvis” a primit o ovație extraordinară de 12 minute la Festivalul de Film de la Cannes – cele mai lungi aplauze înregistrate până acum, în istoria festivalului, potrivit Variety.  

Bătrâna, în vârstă de 77 de ani – care a fost căsătorită cu legenda rock-‘n’-Roll din 1967 până în 1973 – și-a șters lacrimile în timp ce îl îmbrățișa pe regizorul Baz Luhrmann, după proiecție.

Pe măsură ce uralele au continuat și mai departe, Austin Butler, cu ochii înlăcrimați, a îmbrățișat-o pe Priscilla, la fel de emoționată.

La evenimentul post-proiectare, mai multe lumini din cer au format conturul legendarului cântăreț, deasupra fiind scris mesajul „#Elvismovie”.

Cu publicul încă în picioare, Luhrmann și-a îmbrățișat membrii distribuției și a fost vizibil mișcat de primirea caldă oferită de public a celui mai recent proiect al său.

Regizorul a spus că atunci când producția a fost oprită din cauza pandemiei, a avut senzația că premiera „nu va mai avea loc vreodată”.

„Dar pentru curajul lui Tom de a reporni proiectul și curajul distribuției sale și al acestei echipe... să treacă mai departe prin COVID și să terminăm acest film... (datorită lor) ne-am întors la Cannes”, a spus el.

„Și să vezi aceste străzi atât de pline de oameni care iubesc filmele spune multe despre ce înseamnă acest loc și despre ce înseamnă să te întorci în cinema. Deci, pentru asta, suntem veșnic recunoscători celor de la Cannes.”

Într-o postare pe Facebook, actrița din „Naked Gun” a spus că a văzut filmul împreună cu prietenul de multă vreme al fostului ei soț, Jerry Schilling, și a fost impresionată de faptul că Butler a preluat rolul principal.

„Povestea este despre relația dintre Elvis și colonelul Parker”, a scris Presley. „Este o poveste adevărată spusă strălucit și creativ, pe care numai Baz, în felul său artistic unic, ar fi putut-o livra. Austin Butler, care l-a jucat pe Elvis, este remarcabil.”

„La jumătatea filmului, Jerry și cu mine ne-am uitat unul la altul și am spus WOW!!!” a împărtășit ea. „Bravo lui... știa că are așteptări mari de îndeplinit. Era extrem de emoționat jucând acest rol. Îmi pot imagina doar..."

Înainte de premiera mondială a filmului „Elvis”, care a avut loc la Cannes, filmul a câștigat recenzii elogioase de la Lisa Marie Presley și de la nepoata cântărețului, Riley Keough.

Lisa Marie a numit filmul „nimic mai puțin decât spectaculos”.

„Austin a canalizat și întruchipat frumos inima și sufletul tatălui meu”, a spus ea. „După umila mea părere, jocul său actoricesc este fără precedent și realizat cu acuratețe și respect. Dacă nu primește un Oscar pentru (rolul) asta, îmi voi mânca propriul picior.”

Keough a spus pentru Variety, la Cannes, că a început să plângă în primele cinci minute de vizionare, adăugând: „Am putut simți cât de multă muncă au depus Baz și Austin în încercarea de a face totul corect”.

„Asta m-a emoționat imediat... M-am simțit onorat că au muncit atât de mult pentru a obține cu adevărat esența, pentru a simți esența lui (Elvis). Austin a surprins totul atât de frumos...”, a adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel