Festivalul Ceaiului și al Cafelei, 2012. Vezi programul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
images
images

A patra ediție a Festivalului Ceaiului și al Cafelei are loc între 1 și 7 octombrie la Serendipity, Ramayana Cafe, Grădina Verona – Cărturești, Godot Café –Teatru, Ceainăria Infinitea, Cafepedia Romană. 

Autor: Diana-Monica Vulpescu

Iubitorii de asemenea licori, dar și cei care sunt interesați de modalități diferite de a produce, prepara și prezenta ceaiul sau cafeaua sunt așteptați să se inițieze în tainele țărilor cu tradiție în acest domeniu precum Marea Britanie, Japonia, India, Brazilia, Turcia, Argentina si Coreea de Sud.

Pe lângă aceste activități specifice, care țin de prepararea și servirea cafelei, publicul este invitat să se desfete cu concerte de jazz, spectacole de teatru, muzica traditionala/moderna (muzica indiana sau demonstratii de taiko - tobe japoneze), demonstratii si lectii de dans (tango argentinian, capoeira-dansul tradițional al Braziliei și altele), workshopuri gastronomice și degustări din bucătăriile: coreeană, turcească, indiană, englezească; ateliere de caligrafie, origami sau tatuaj cu henna, dar și prezentări de costume tradiționale sau expoziții de fotografie și pictură.

 Programul Tea&Coffee Festival 2012

Luni, 1 octombrie

Seara Sud-Coreeană - atelier de caligrafie sud-coreeană, atelier de gastronomie sud-coreeană (preparare de kimbap - corespondentul sushi-ului), prezentare „Cultura ceaiului în Coreea de Sud”, spectacol de dans tradițional.

Ora 19:00, Serendipity (Str. Dumbrava Roșie nr. 12). Intrarea: 20 lei.

Marți, 2 octombrie

Seara Englezească - atelier de bune maniere, degustări de ceai și prăjituri, concert live de jazz.

Ora 19:00, Ceainăria Infinitea (Str. Dr. Grigore Romniceanu nr. 7). Intrarea liberă.

 Miercuri, 3 octombrie

• Seara Argentiniană – demonstrație și lecție de tango argentinian. Înscrierile la lecțiile de tango se fac în limita locurilor disponibile până luni, 1 octombrie, pe adresa aceasta.

• Spectacolul de teatru „Marea iubire a lui Sebastian”, în regia Rodicăi Mandache, cu: Marius Manole, Rodica Mandache, Ioana Macarie, Ivan Teglas.

Ora 20:00, Godot Café –Teatru (Str. Blănari nr. 14). Intrarea: 35 lei.

Joi, 4 octombrie

Seara Japoneză - ceremonia ceaiului, atelier de caligrafie japoneză, atelier de origami, demonstrație și atelier de taiko (tobe tradiționale japoneze), prezentare de yukata (kimono-uri), joc de Go.

Ora 19:00, Grădina Verona-Cărturești (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15). Intrarea liberă.

Vineri, 5 octombrie

Seara indiană - degustare de ceai indian și deserturi „raw”, sesiuni de tatuaje cu henna, spectacol de dans indian, susținut de Grupul Shakti.

Ora 19:00, Ramayana Café (str. Baldovin Parcalabul nr. 11). Intrarea liberă.

Duminică, 7 octombrie

Seara turcească - degustări de delicii culinare turcești, atelier de Ebru (pictură pe apă) susținut de prof. Serin Turkoglu, recital de vioara în interpretarea lui Alev Gafar, prezentări și demonstrații „Despre ceaiul turcesc și cafeaua la nisip”.

Ora 19:00, Cafepedia Romana (Str. Pictor Arthur Verona nr. 2). Intrarea liberă.

sursa: Postmodern.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel