Data publicării:

Festivalul Borşului Lipovenesc, pe 2-3 septembrie la Jurilovca. Diferenţa dintre storceag şi borş de peşte

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Facebook Primaria Comunei Jurilovca
Facebook Primaria Comunei Jurilovca
Ştii care este diferenţa dintre borşul de peşte clasic şi storceag? Iată explicaţia primarului din Jurilovca, Eugen Ion, cu două săptămâni înainte de Festivalul Borşului Lipovenesc. 

"Pe 2 şi 3 septembrie avem Festivalul Borşului Lipovenesc. Noi, în general, suntem autentici şi ne place să arătăm oamenilor ce se întâmplă la Jurilovca. (...) Încercăm să păstrăm acelaşi gust autentic, aceleaşi reţete, pentru că atunci când vorbim de autenticitate trebuie să marşăm pe reţetele originale şi să nu improvizăm ceea ce merge", a declarat Eugen Ion, primarul din Jurilovca, la DC NEWS TV. 

Care este diferenţa dintre borşul de peşte şi storceag 

"Storceagul, după cum ştim, se face doar dintr-o specie de peşte, tot ce ţine de morun, păstrugă, nisetru. Pe când borşul de peşte este mult mai bun dacă are minimum 4-5 specii de peşte, diversificat. Ăsta e secretul borşului de peşte", a mai explicat primarul din Jurilovca. 

Youtube video image

Cel mai bun peşte pentru borşul de peşte 

 

"Pentru borșul de pește, poți folosi diverse tipuri de pește în funcție de preferințe și de disponibilitatea locală. Unele opțiuni bune pentru borșul de pește includ:

Crap: Este un pește potrivit pentru borș, având carne gustoasă și destul de consistență, care nu se dezintegrează prea ușor în timpul fierberii.

Somn: Carnea de somn este albă, puțin mai fină și are un gust delicat. Este o opțiune populară pentru borșul de pește.

Șalău: Acest pește are carne albă și gustoasă, potrivită pentru borșul de pește. Poate adăuga o notă mai fină borșului.

Biban: Carnea de biban este puțin mai firavă, dar poate fi folosită cu succes în borșul de pește pentru un gust diferit.

Plătică: Acest pește are o carne mai slabă, dar poate fi o alegere interesantă pentru borșul de pește.

Caras: Carnea de caras este destul de zveltă și poate fi folosită în borș, mai ales dacă vrei să obții un borș mai ușor.

Asigură-te că peștele este proaspăt și bine curățat înainte de a-l adăuga în borș. Poți alege peștele întreg sau porționat, în funcție de preferințe. Dacă folosești pește întreg, asigură-te că îl cureți și îndepărtezi eventualele solzi și viscere înainte de gătit.

Amintește-ți că alegerea peștelui poate influența gustul final al borșului, așa că poți experimenta cu diferite tipuri de pește pentru a descoperi combinația perfectă pentru gustul tău", spune Chat GPT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel