Ferrari nu va lansa un vehicul electric până în 2025
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Anunțul italienilor a venit chiar prin directorul general al companiei, care a făcut declarații despre viitorul producătorului auto.

Ferrari va lansa primul său model electric după 2025, având în vedere că bateriile nu sunt încă suficient de avansate, a declarat directorul general, Louis Camilleri, conform Agerpres.

Înainte de anunțul făcut de Camilleri, Ferrari estima că primul său vehicul complet electric va fi lansat după expirarea actualului plan industrial, în 2022. Cu toate acestea, analiștii auto estimau că modelul putea fi lansat abia după anul 2023.

Vehicului electric, cel mai probabil un GT

CEO-ul companiei, Louis Camilleri, a evidențiat faptul că Ferrari ar putea lansa un model grand tourer (GT), complet electric, dar „în viitorul apropiat" italienii se vor axa pe hibride.

„Părerea mea este că un vehicul electric va apărea după 2025. Tehnologia bateriilor nu este încă acolo unde ar trebui să fie. Sunt încă probleme serioase în ceea ce priveşte autonomia, viteza şi încărcarea. Până la urmă vom veni cu un model. Însă abia după 2025. Nu este ceva pe termen scurt”, a spus Camilleri la o întâlnire cu jurnaliștii la uzina Ferrari de la Maranello.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel