Data publicării:

Ferrari furat de la pilotul de Formula 1 Gerhard Berger în 1995, recuperat de poliție aproape trei decenii mai târziu

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Berger concura în Grand Prix San Marino în 1995, desfășurat la Imola, în Italia, când Ferrari-ul său F512M a fost furat alături de o altă mașină sport.

Berger concura în Grand Prix San Marino în 1995, desfășurat la Imola, în Italia, când Ferrari-ul său F512M a fost furat alături de o altă mașină sport.

Poliția crede că mașina - o versiune modernizată a modelului emblematic Ferrari Testarossa - a fost trimisă în Japonia la scurt timp după ce a fost furată.

Cu toate acestea, mașina sport, vopsită în clasicul roșu Ferrari și despre care se spune că valorează aproximativ 350.000 de lire sterline, a fost adusă în Marea Britanie la sfârșitul anului 2023.

Mașina a intrat în atenția Poliției Metropolitane în luna ianuarie a acestui an, când ofițerii au primit un raport de la producătorul auto italian.

Ferrari efectuase verificări asupra unei mașini care urma să fie cumpărată de un cetățean american prin intermediul unui broker din Marea Britanie în 2023. Ulterior au descoperit că era un vehicul furat.

Cea de-a doua mașină este în continuare dispărută

Polițistul Mike Pilbeam, care a condus ancheta, a declarat: "Ferrari-ul furat a dispărut timp de mai bine de 28 de ani înainte de a reuși să dăm de urma lui în doar patru zile. Cercetările noastre au fost minuțioase și au inclus contactarea autorităților din întreaga lume".

"Am lucrat rapid cu parteneri, inclusiv cu National Crime Agency, precum și cu Ferrari și cu dealeri auto internaționali, iar această colaborare a fost esențială pentru a înțelege trecutul vehiculului și pentru a-l împiedica să părăsească țara", a mai spus Pilbeam.

Cea de-a doua mașină este în continuare dispărută.

Nu s-a făcut încă nicio arestare, dar cercetările sunt în curs de desfășurare, a adăugat poliția.

Ferrari F512M a fost ultima versiune a iconicului Testarossa al producătorului auto italian. Aproximativ 500 de exemplare au fost produse între 1994 și 1996.

Testarossa a fost modelul emblematic al Ferrari în mare parte a anilor 1980, devenind sinonim cu yupiștii și devenind celebru în serialul polițist de succes Miami Vice.

Berger, care a concurat pentru Scuderia Ferrari în cea mai mare parte a carierei sale în Formula 1, s-a numărat printre figurile celebre care au deținut un Testarossa, alături de Michael Jordan, Mike Tyson și Elton John, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel