Data actualizării:
Data publicării:

Fernando Grande-Marlaska, ministrul de Interne al Spaniei, și-a reafirmat susținerea României pentru aderarea la Schengen

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik / kutsallenger
Foto cu rol ilustrativ: Freepik / kutsallenger
Fernando Grande-Marlaska, ministrul de Interne al Spaniei, a făcut noi declarații privind aderarea României la Schengen.

"Europa și Uniunea Europeană va fi, fără îndoială mai puternică cu România în spațiul Schengen. Este un obiectiv prioritar", a declarat Fernando Grande-Marlaska, cu ocazia Zilei Națională a României, sărbătorită în avans în Spania cu un spectacol organizat de Ambasada României şi ICR Madrid, informează Știrile TVR.

Mă bucură că avem o relație bilaterală foarte strânsă între România și Spania și tot sprijinul prietenilor noștri români pentru că președinția spaniolă să fie un succes", a spus și Aurora Mejia, coordonator al Președinției Spaniole la Consiliul UE.

Vezi și:  Cancelarul Austriei a felicitat România. Ciolacu a vorbit cu Nehammer și anunță un prim pas pentru dezghețarea problemei Schengen 

În aprilie, ministrul de Interne spaniol s-a întâlnit la Viena cu omologul austriac, Gerhard Karner, și a făcut presiuni pentru deblocarea aderării României la spațiul Schengen în timpul viitoarei președinții spaniole a UE.

"Spania este un apărător al măsurilor de cooperare în locul celor de fragmentare", a spunea Grande-Marlaska, atunci, amintind că atât Spania, cât și Austria își împărtășesc statutul de "state de destinație și tranzit pentru migranții ilegali și solicitanții de azil".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel