Data publicării:

Fermierii semnalează Consiliului Concurenței reducerea cu 20% a prețului laptelui

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Forța Fermierilor, o asociație din domeniul agricol, susține că comercianții încearcă să pună scăderea cu 20% a prețului laptelui în cârca producătorilor.

Fermierii susţin că procesatorii şi comercianţii vor să arunce reducerea de preţuri la laptele la raft pe umerii crescătorilor de vaci. Asociaţia Forţa Fermierilor afirmă că, în ultimele zile, tot mai mulţi fermieri atenţionează asupra faptului că procesatorii oferă un preţ mai mic pentru preluarea laptelui de la ferme şi solicită Consiliului Concurenţei să analizeze modul în care operează mecanismul instituit pentru scăderea cu 20% a preţului laptelui de provenienţă autohtonă.

Potrivit datelor anunţate de autorităţi, toate marile reţele comerciale şi 78% dintre procesatori participă la acordul voluntar pentru reducerea preţului laptelui proaspăt de consum, valabil pentru şase luni, iar recent ministrul agriculturii, Petre Daea, sublinia că măsura îi vizează doar pe procesatori şi comercianţi şi că producătorii nu trebuie să scadă preţul laptelui la poarta fermei, transmite Rador.

Prețul laptelui, "sabia lui Damocles". Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: Nu putem obliga pe nimeni. E acord voluntar

 

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a vorbit în cadrul emisiunii emisiunii D`Economic News, realizată de Alex Vlădescu, despre acordul dintre procesatori și comercianți pentru reducerea prețului laptelui românesc.

"Aș începe cu primele întrebări legate de prețul laptelui pentru că acolo există un acord la care contribuie până la urmă și procesatorii și comercianții. Așadar, cu cât ar trebui să scadă prețul laptelui în aceste 6 luni și ce se va întâmpla după ce va expira acest acord?", l-a întrebat Alex Vlădescu pe Bogdan Chirițoiu.

Citește întregul articol aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel