Data publicării:

Fermierii din Dolj reclamă o producție slabă de pepeni. Motivul - a bătut piatra și oricum oamenii nu își permit să cumpere

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Economie
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Din cauza vremii nefavorabile, producția de pepeni a fermierilor din Dolj nu a ajuns „nici la jumătate” față de minimul necesar.

Ploile abundente torențiale și grindina au influențat puternic culturile de pe nisipurile Olteniei, anunță fermierii, potrivit Agenției de presă Rador, care citează Radio Reșița.

Lubeniţele şi pepenii s-au copt târziu, iar forța de cumpărare a românilor este oricum descurajatoare pentru fermieri, a declarat Aurel Tita, producător din comuna Unirea, judeţul Dolj, prezent de peste 15 ani în pieţele din Reşiţa.

“Nici la jumate nu-i cantitatea care trebuia, din cauză că e anul mai prost, a bătut şi piatra; este foarte slab față de anii trecuți. A bătut piatra și nu s-au copt cum trebuie, a fost afectată prima recoltă și am ieșit târziu pe piaţă. Este foarte rău anul acesta. Nici nu se vând pentru că nu au oamenii bani“, spune producătorul.

Potrivit lui Aurel Tita şi legumele au avut de suferit din cauza precipitațiilor şi a variațiilor de temperatură din prima jumătate a anului, dar faţă de ardei, ceapă şi vinete, tomatele s-au copt nespus de bine şi sunt la mare căutare, atât proaspete pentru consumul zilnic, cât şi pentru suc sau bulion.

În prezent pe tarabele pieţelor din Reşiţa, un kilogram de tomate se vinde cu 10-12 lei, iar unul de lubeniţă şi pepene cu 4-5 lei, dar preţurile ar mai putea să scadă, spun producătorii, din cauza temperaturilor foarte ridicate care afectează marfa, alterând-o.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel