Urmărește emisiunea live
Fenomenul Ecaterina, fiica preotului Nicolae Dima, și Biserica Ortodoxă. Vasile Ioana: N-am mai văzut niciodată așa ceva. Marți e o zi crucială / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Vasile Ioana și Nicolae Dima
Vasile Ioana și Nicolae Dima
În ultima perioadă, ați auzit doar atacuri lansate la adresa Bisericii Ortodoxe Române. Și știri negative. O știre tristă ar fi putut fi și aceasta, dar, de fapt, veți vedea că nu e chiar așa. Ce a stârnit fenomenul Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dimă, aflată în comă, este uimitor, a spus părintele Vasile Ioana.

Totul a început cu o durere de cap. Acum zece zile, Ecaterina, în vârstă de 12 ani, a fost diagnosticată cu tumoră cerebrală, fără simptome inițiale, apoi a intrat în comă

Acum zece zile scriam că o durere puternică de cap i-a schimbat viața fetiței părintelui Nicolae Dima. Cu totul neașteptat, după două-trei zile de dureri de cap, s-a făcut RMN și s-a descoperit că fetița are o formațiune tumorală. Dar nu este doar atât, ci viteza cu care s-au întâmplat lucrurile este surprinzătoare. Din nimic, după o durere de două zile de cap, copila nu mai putea respira și a intrat în stop cardio respirator. Din acel moment, a intrat în mâna medicilor de la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni. Copila a făcut un al doilea stop cardio-respirator. Acum este în comă, pe aparate, în mâinile lui Dumnezeu. Și medicii, și părinții, și noi toți așteptăm ca Ecaterina să își revină. Copila doarme de atunci.

Astăzi este ziua cea mare: în jurul orei 10.00, Ecaterina intră în operație. Dacă până acum, medicii erau rezervați și credeau că doar Dumnezeu o mai poate salva, acum ei sunt bucuroși că Ecaterina răspunde la tratament și este în stare bună pentru operație.

„Medicii nu folosesc cuvinte mari, dar noi vedem ca un prim miracol faptul că fetița n-a murit, ci doarme. Sperăm că al doilea miracol va fi marți, când va fi operată. Dacă am avea credință cât un grăunte de muștar, Ecaterina, în acest moment, ar fi vindecată. Pentru mine, ca preot, este foarte dureros să constat cât de mică este credința mea. Nici măcar cât grăuntele de muștar din Evanghelie. Dar poate prin atât de mulți oameni care se roagă pentru Ecaterina nu or fi toți slabi ca mine. Poate printre cei care se roagă pentru ea sunt mai mulți care au credință puternică, măcar cât un grăunte de muștar”, a zis preotul Nicolae Dima, tatăl fetiței.

Marți, Ecaterina va fi operată pe creier. Este o intervenție grea, cu risc vital, care va dura între șase și opt ore

Apoi, părintele Vasile Ioana a spus că a vorbit cu doctorul de la ATI de Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni și care i-a zis: „Marți va fi operată copila. Mi-a spus că ei acolo n-au mai plâns de foarte multă vreme. Acum o săptămână, plămânii ei aveau probleme, acum sunt sănătoși în întregime. Pentru ei, ca medici, în sine acesta este un miracol. Apoi mi-a mai spus că a mișcat mâna și a răspuns la stimuli. Felul în care se simte acum este un alt miracol. Sunt convins că a răspuns la stimuli pentru că a fost împărtășită zilnic. Au fost trei zile teribile când mintea se lupta cu informațiile medicale reale care veneau. A fost un val uriaș de rugăciune. Vă rugăm să vă rugați și marți când va fi operația care începe la ora 10.00. Marți este o zi grea”.

„Noi nu suntem întristați, ci așteptăm. Răbdarea este substanța vieții. (...) Ajutați-ne cu rugăciunea dumneavoastră”, a mai zis Nicolae Dima, adresându-se credincioșilor.

Preotul Nicolae Dima a spus că operația pe care o va suferi astăzi Ecaterina este una grea, cu risc vital, care va dura între șase și opt ore. De asemenea, părintele a mai zis că este impresionat de câtă lume a venit la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București, acolo unde el slujește, să se roage pentru fetiță. Asta a creat fenomenul Ecaterina: o avalanșă de rugăciune. „Noi, biserica, suntem un corp, viu, sănătos și luminat de harul lui Dumnezeu care este capabil să ne strângă împreună. Ecaterina este un copil care merită toate aceste lucruri. Îl rugăm pe Dumnezeu să ne-o dea înapoi”, a mai zis preotul Nicolae Dima.

„Este o forță mare să ne rugăm împreună”, a mai spus Nicolae Dima.

De asemenea, Vasile Ioana a spus că cine vrea să doneze sânge pentru Ecaterina Dima de la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni este bine să o facă.

„Toată țara s-a rugat pentru Ecaterina. Am fost uimit să văd oameni la Ierusalim care mi-au spus: „suntem români din Londra și ne rugăm pentru Ecaterina. Suntem români din Franța și ne rugăm pentru Ecaterina. Suntem din Italia și ne rugăm pentru Ecaterina”. Este incredibil. Orice om cu care m-am întâlnit, de zece zile încoace, știe de Ecaterina și se roagă pentru ea. N-am mai văzut niciodată un așa mare val de simpatie, de emoție și de dragoste și de rugăciune cu durere. Copila aceasta a stors lacrimi din inimile românilor, ceea ce este minunat. Câtă rugăciune a generat! Este un val de trăire duhovnicească în ultimele zece zile. Acest val este adus de suferința copilei. Marți va fi un punct crucial pentru Ecaterina, trebuie să ne rugăm și mai puternic”, a mai zis Vasile Ioana.

VEZI ȘI: O durere puternică de cap i-a schimbat viața fetiței părintelui Nicolae Dima. Vasile Ioana: În mod surprinzător, deși e în comă profundă, Ecaterina a dat un semn

„Prima minune s-a produs! Copila s-a restabilit suficient încât poate fi operată! Așteptăm, Doamne, și a doua minune: reușita operației! Fii, Doamne, cu echipa medicală, în aceste momente cruciale pentru Ecaterina!”, a mai zis Vasile Ioana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel