Fenomenul de Deja Vu: Ce se întâmplă în creier când ai această senzaţie stranie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ai experimentat vreodată sentimentul acela că ai mai trăit o dată acelaşi lucru deşi erai sigură că este imposibil? Ai nimerit într-un loc în care ai avut impresia că ai mai fost înainte, făcănd acelaşi lucru, în preajma aceloraşi oameni? 

Acea trăire se numeşte déjà vu şi ştiinţa a încercat să explice ce anume se întâmplă în creierul nostru când experimentăm acest fenomen bizar.

Déjà vu, acel sentiment care ne transpune pentru câteva secunde într-o zăpăceală aparte, a făcut parte din experienţa umană dintotdeauana. Acest sentiment a fost descris în mai multe feluri: viziune futuristă, o licărire într-o viaţă anterioară, un avetisment de dincolo ori o experienţă mistică neobişnuită. Ştiinţa a găsit o explicaţie pentru acest fenomen straniu: un fel de eroare a creierului.

Cercetători de la Universitatea din Texas au descoperit ceva surprinzător. Epilepticii au un moment de déjà vu fix înainte de o criză, aproape ca un semnal de alarmă. Oamenii de ştiinţă au folosit scanări ale creierului pentru a examina legătura dintre atacurile de epilepsie şi déjà vu, descoperind că ambele evenimente sunt cauzate de acelaşi mecanism neurologic în creier.

Citeşte mai mult pe feminis.ro




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel