Fenomene EXTREME în România. Băncilă, ANM, dă cărțile pe față: Nu suntem pregătiți
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ultimul mare viscol, în 1954
Ultimul mare viscol, în 1954
Gabriela Băncilă, director operaţional ANM, a vorbit despre fenomenele meteo extreme din România. 

"Ţin de fiecare dată să spun acest lucru când discuţia merge în această direcţie că putem constata cu toţii că noi nu suntem pregătiţi pentru o iarnă normală în România. Este adevărat că nu putem compara infrastructura, dezvoltarea urbană şi nu numai cu ceea ce se întâmpla în anii 50, de când este consemnat ca având loc în ţara noastră cel mai puternic viscol, cel din 54, când coborau oamenii de la etajul III direct pe troianul de zăpadă. 

O astfel de situaţie este un fenomen extrem. Un fenomen de viscol de amploarea celui din 54, şi putem să ne raportăm la ce s-a întâmplat în iarna dintre 2012 şi 2013, ne arată că nu suntem pregătiţi. Sunt mai multe automobile, spaţiile în care s-ar putea depozita zăpada sunt mult mai puţin extinse decât se întâmpla atunci", a declarat Gabriela Băncilă. 

Întrebată de Val Vâlcu de ce acum zăpada din Capitală, spre exemplu, nu mai poate fi aruncată în Dâmboviţa, ca în urmă cu câteva zeci de ani, Gabriela Băncilă a venit cu explicaţia. 

"Trebuie să respectăm nişte norme de mediu, este adevărat, şi o facem în favoarea noastră, pentru a ne proteja pe noi. Să ne gândim că zăpada pe care o ridicăm din Bucureşti nu e cea pe care o întâlnim pe o câmpie sau la munte", a spus Gabriela Băncilă într-un interviu pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel