Data publicării:

Fenomen periculos în rândul adolescenților. Dr. Cristian Andrei atrage atenția: "Se duc în ruine insalubre și se taie cu cutter-ul"

Autor: Ema Apostu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dr. Cristian Andrei a atras atenția asupra unui fenomen periculos care are loc în rândul adolescenților.

"Există, în România, măcar un singur club al tinerilor, al adolescenţilor? Nu ştiu dacă vă dați seama... Aceşti adolescenţi se adună sub poduri, în spatele blocurilor.  Există acest fenomen al adolescenţilor care se duc în diferite ruine insalubre, se taie. La noi la institut, sunt extrem de multe cazuri de adolescenţi care se taie cu cutter-ul la baza piciorului, la mână, pentru că este unul dintre efectele relaţiei cu internetul în care nu mai există stimulare fizică, ci doar foarte mulţi neuromediatori în furtună cerebrală, suprastimulați de jocuri, de conflictele online, de aceste competiții online şi cu participare minimă din partea corpului.

Adolescenţi care sunt în conflict cu părinţii lor şi care nu sun înţeleşi şi, ca să fie lăsaţi în pace sau să fie observaţi, fac asemenea lucruri. Dar semnalul meu este că aceşti tineri, mai ales adolescenţii, nu au unde să se adune, într-un mediu care să fie curat", a  spus dr. Cristian Andrei, în cadrul dezbaterii "Navigând în siguranță: Prevenirea dependenței de jocuri de noroc, tehnologie și combaterea bullying-ului pentru tineri”.

"Este teritoriul lor pe care părinţii nu mai ştiu cum să îl controleze"

"Palatele copiilor sunt şi acum, dar sunt subfinanțate. Acele grupuri se formează doar pe hârtie, în aşa fel încât cadrele didactice să îşi obţină veniturile, dar activităţi practice nu sunt", a punctat Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.

"Şi, atunci, acești copii se duc pe internet, pentru că nu există un loc pentru ei, un loc frumos, un loc atrăgător. Cea mai mare valoare a adolescenţilor este să fie împreună, să fie în grupuri de prieteni, pentru că acolo află cine sunt. Dacă noi nu le dăm un cadru frumos, util social să facă acest lucru, ei oricum o fac pentru că au o nevoie imperioasă şi o fac în ruine, în spatele blocurilor, pe sub poduri şi pe internet. Este teritoriul lor pe care părinţii nu mai ştiu cum să îl controleze. Degeaba încearcă să îl interzică", a spus dr. Cristian Andrei.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel