Fenomen misterios în Constanța. O groapă imensă a apărut pe câmp / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
O groapă adâncă de trei metri și cu diametrul de cinci metri a apărut din senin pe un teren agricol din localitatea 23 August.

Locuitorii comunei 23 August, județul Constanța, spun că nu au mai văzut așa ceva. Autoritățile locale au chemat un specialist care să o analizeze pentru a vedea cauzele.

Groapa are un diametru de 5 metri.

"Nu putem să spunem ce s-a întâmplat. O să vină un specialist care ne va da un punct de vedere, un geolog de la Constanța", declară viceprimarul comunei, Dan Trușcă.

Acesta arată că groapa a apărut dintr-odată, iar localnicii susțin că așa ceva nu au mai văzut pe terenurile lor.

Terenul pe care a apărut groapa este un teren agricol, iar utilajele agricole treceau prin zona respectivă, scrie Antena 3.

Planetă acoperită complet de apă, la doar 100 de ani lumină de Pământ. Descoperire uimitoare

Cercetătorii au descoperit o planetă care seamănă cu lumea postapocaliptică din Waterworld, filmul din 1995 cu Kevin Costner. Concret, aceasta este complet acoperită de apă. 

Planeta, aflată la 100 de ani lumină faţă de Pământ, este mai mare decât Pământul şi este la o distanţă suficient de sigură faţă de steaua sa pentru a asigura condiţii propice vieţii. 

Se numeşte TOI-1452b şi orbitează una dintre cele două stele mici dintr-un sistem binar din Constelaţia Draco. Echipa de cercetare a fost condusă de Charles Cadieux, student doctorand la Universitatea din Montreal, iar planeta a fost găsită cu telescopul TESS, al NASA.

"Sunt extrem de mândru de această descoperire, deoarece arată cât de bine calibrate sunt instrumentele noastre, dar şi ce echipă avem", a declarat şi Rene Doyon, profesor la Universitatea din Montreal, citat de Daily Mail. 

"TOI-1452b este unul dintre cei mai buni candidaţi pentru o planetă oceanică. Diametrul şi masa sa arată că are o densitate mai mică decât ne-am fi aşteptat pentru o planetă care e făcută, practic, din metal şi piatră", a mai spus şi Cadieux (citește mai mult AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel