Fenomen meteo ciudat în România, în mijlocul viscolului - Video în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Fenomen meteo ciudat în România, în mijlocul viscolului / Foto: Captură video Facebook
Fenomen meteo ciudat în România, în mijlocul viscolului / Foto: Captură video Facebook
Un fenomen meteo ciudat s-a produs în România, în mijlocul viscolului.

În Constanța a avut loc un fenomen meteo neobișnuit. În videoclipurile postate pe rețelele de socializare se vede cum, în plin viscol, tună și fulgeră. Fenomenul a fost surprins în Comuna Valu lui Traian, Constanța, de către un bărbat.

VEZI ȘI: Cod Roșu de viscol puternic. Zonele vizate, dar și sfaturi care te vor ajuta să fii în siguranță

Cum poate fi explicat acest fenomen

Fulgerul și tunetul în timpul viscolului nu sunt evenimente obișnuite sau direct legate de procesele meteorologice specifice ale viscolului. În mod tipic, furtunile electrice, care includ fulgerele și tunetele, sunt asociate cu condiții meteorologice calde și umede, și nu cu temperaturi reci specifice viscolului.

Cu toate acestea, pot exista situații excepționale în care condițiile meteorologice permit apariția descărcărilor electrice în timpul viscolului. Aceste situații pot să apară în zone în care aerul cald se ciocnește cu aerul rece, creând condiții de instabilitate atmosferică. În astfel de cazuri, ar putea să apară furtuni electrice neobișnuite, inclusiv fulgere și tunete, chiar și în timpul viscolului.

Este important să menționăm că astfel de situații sunt rare și nu caracteristice condițiilor meteorologice asociate cu viscolul. În general, fulgerele și tunetele sunt mai des asociate cu furtunile și nu cu viscolul, potrivit Chat GPT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel