Fenomen ASTRONOMIC rar, în această seară. Jupiter și Saturn pot fi văzute ca Steaua din Betleem
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Planetele Jupiter și Saturn vor fi atât de aproape una de alta în această seară, încât vor fi văzute ca o singură stea foarte strălucitoare, asemeni Stelei din Betleem.

Fenomenul este unul foarte rar, asta pentru că ultima oară când planetele Jupiter și Saturn s-au aflat atât de aproape una de cealaltă a fost acum 800 de ani, scrie BBC. Această conjuncție foarte strânsă dintre cele mai mari planete ale Sistemului Solar este probabil cea care a format Steaua din Betleem, lumina strălucitoare de pe cer de acum 2.000 de ani, la nașterea lui Isus, susțin unii astronomi.

"Acum 2.000 de ani, oamenii erau mult mai conștienți de ceea ce se întâmpla pe cerul nopții. Deci nu este imposibil ca Steaua din Betleem să fie o aliniere planetară ca aceasta”, a spus dr. Carolin Crawford, de la Institutul Astronomic al Universității Cambridge.

Teoria conform căreia conjuncția lui Jupiter și Saturn ar putea fi  Staua din Betleem sau „Steaua Magilor”, cum mai este numită, a fost propusă la începutul secolului al XVII-lea de Johannes Kepler, un astronom și matematician german. Punctul culminant al apropierii dintre cele două planete va fi atins în seara aceasta, 21 decembrie. La Bucureşti, Soarele va apune la ora 16 şi 49 de minute, iar după ora 17 planetele se pot vedea cu ochiul liber, până spre ora 19, când apun, scrie ProTV. Jupiter și Saturn se vor mai afla atât de aproape abia în15 martie 2080.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel