Fenechiu, incurabil: Ultima decizie în minister, o posibilă fraudă
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Relu-Fenechiu
Relu-Fenechiu

Relu Fenechiu a atribuit, în ultima zi în care s-a aflat în fruntea Transporturilor, un contract prin fax, cu doar dpuă ore înainte de sentința în dosarul "Transformatorul". Desemnarea câștigătorului licitației nu ar fi fost făcută conform legii și există riscul ca România să piardă fondurile europene. 

Atribuirea contractului prin fax a atras atenția celor de la Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF). Ei verifică modul în care Direcţia de Achiziţii Proiecte Europene din Ministerul Transporturilor a atribuit contractul de 138 de milioane de euro, bani europeni, pentru "Lucrări de execuţie instalaţii semnalizare" pe două porţiuni de cale ferată din Coridorul IV Pan European.

Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a constatat că desemnarea câştigătorului nu a fost făcută cu respectarea legii privind achiziţiile publice. Dacă acest lucru va fi dovedit, România riscă să piardă fondurile. Până atunci, CNSC a decis să anuleze raportul procedurii şi adreselor autorităţii contractante trimise prin fax operatorilor economici implicaţi.

Întreaga situație a fost confirmată pentru EVZ, scrie pesurse.ro, de către şeful DLAF, Andrei Atila Luca Chendi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel