Dacă ești femeie și ai peste 40 de ani, ar trebui să mănânci cel puţin o portocală pe zi. Îți poate salva viața!
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (ROMAN ODINTSOV)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (ROMAN ODINTSOV)
Femeile cu vârsta de peste 40 de ani ar trebui să consume cel puțin o portocală pe zi. Iată cât de multe le poate ajuta... 

Portocala nu este doar gustoasă, ci şi un fruct benefic pentru organismul femeii. Consumul acesteia ajută la menţinerea nivelurilor normale de hormoni importanţi. Producţia de estrogen în corpul feminin scade după vârsta de 40 de ani. Nivelul său normal menţine sistemul cardiovascular feminin în stare bună până la bătrâneţe.

Atâta timp cât nivelurile de estrogen sunt normale, riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral este minim. Dar aceşti hormoni sunt distruşi în ficat de enzima citocrom, iar odată cu vârsta devin din ce în ce mai puţini. Portocalele care conţin bioflavonoide pot bloca această tendinţă distructivă.

În acest scop, femeile de peste 40 de ani ar trebui să mănânce cel puţin 1-2 portocale pe zi. În plus, prevenirea fără medicamente a accidentelor vasculare cerebrale şi a atacurilor de cord include:

1. Alimentaţie echilibrată

Studiile confirmă eficacitatea unei diete sărace în calorii, bogată în fructe, legume şi nuci, precum şi peşte şi usturoi. Reduceţi consumul produselor cu grăsimi animale şi sarea în dieta dumneavoastră.

2. Activitatea fizică

Ar trebui să dureze cel puţin 30 de minute pe zi.

3. Pierderea în greutate

Indicele de masă corporală nu trebuie să depăşească 25-27 kg / m2, altfel kilogramele în plus devin o povară suplimentară pentru artere

Alimentele care nu ar mai trebui consumate după 40-50 de ani

Într-o intervenție mai veche la Antena 3, Simona Carniciu, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, a tras un semnal de alarmă privind o anumită categorie de alimente care nu ar mai trebui consumată dupa 40-50 de ani.

"Primul exemplu - şi cel mai îndrăgit dintre alimente - și anume categoria de dulciuri poate fi permisă, fără probleme, o dată pe zi, chiar de două ori, în cantităţi mai mici, la vârsta când suntem copii, în creştere, adolescenţi. În schimb, acest obicei se împuținează şi chiar nu prea mai este indicat la vârsta adultă şi, în niciun caz, după 40-50 de ani, când nu doar metabolismul se schimbă, ci şi modul de utilizare sau beneficiul fiecărui nutrient. Mă refer, de exemplu, la zahăr, chiar dacă este în exces sau nu, el nu mai aduce beneficii creierului, aşa cum ar trebui, ci dimpotrivă. Creşte riscul de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer sau demență. Acestea ar fi foarte indicat să nu le mai consumăm, după 40-50 de ani.

Dar, cum plăcerea este mare, sunt ferm convinsă că, dacă gustăm, nu se întâmplă absolut nimic. Important este să fim atenţi doar să gustăm şi să nu ne lăsăm pradă plăcerii. Mai ales pentru că, în momentul în care vârsta creşte, mă refer în special după 40-50 de ani, noi trebuie să avem grijă să fim mult mai bine hidrataţi, să fin atenți la apa pe care o consumăm şi care este deosebit de importantă", a explicat Simona Carniciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel