Femeile care vor să rămână însărcinate ar trebui să renunțe la vaping, arată un studiu
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Femeile care plănuiesc să devină mame ar trebui să renunțe la vaping, chiar dacă "pare" o alternativă mai puțin nocivă pentru sănătate.

Conform unui studiu recent, femeile care aspiră să devină mame ar putea fi încurajate să renunțe la fumat, și asta pentru că acest obicei nesănătos afectează fertilitatea Cercetarea în premieră a implicat analiza probelor de sânge provenite de la peste 8.000 de femei, se arată pe siteul autorului Allen Carr. 

Concluziile studiului au relevat că femeile care folosesc țigări electronice sau care fumează tutun prezintă tendința de a avea niveluri mai scăzute ale hormonului anti-Müllerian (AMH). Acest hormon este un indicator al rezervei ovariene, reflectând numărul de ovule disponibile în organismul unei femei.

Dr. Helen O'Neill, autorul principal al studiului, a adus în atenție importanța crucială a renunțării la fumat pentru femeile care doresc să își sporească șansele de a deveni mame. În plus, aceasta sugerează ca femeile care intenționează să rămână însărcinate ar trebui să se abțină de la consumul de alcool, vapat, fumat și consum de substanțe cu efect psihoactiv.

Interzis la țigări

În contextul îngrijorărilor legate de creșterea dependenței de nicotină în rândul copiilor, guvernul a adoptat recent o lege care interzice fumatul pentru persoanele născute după 2009 și impune noi restricții asupra vânzărilor de țigări electronice.

Studiile efectuate au relevat că adolescentele din Marea Britanie sunt mai predispuse să se implice în comportamente riscante, precum consumul de alcool, fumatul și drogurile, în comparație cu băieții. Conform datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, o proporție semnificativă de adolescente de 15 ani din Anglia și Scoția au declarat că au fumat și au vapat în ultima lună, semnalând o tendință îngrijorătoare care necesită o atenție deosebită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel