Femeie împușcată în piept, salvată de implantul mamar. Cum a fost posibil
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
O femeie a supraviețuit după ce a fost împușcată de aproape în piept datorită implanturilor în sâni, consideră doctorii.

O femeie a supraviețuit după ce a fost împușcată de aproape în piept datorită implanturilor în sâni, consideră doctorii, conform CNN.

Într-un studiu de caz publicat de jurnalul medical SAGE, doctorii au explicat cum siliconul din sânii unei femei de 30 de ani a deviat un glonț departe de organele sale vitale.

Primul caz de silicon care salvează viața

Incidentul a avut loc în 2018 în Toronto, Canada, și este printre puținele instanțe înregistrate în literatura medicală în care un implant în sân a salvat viața unui pacient. În plus, este primul caz de implant cu silicon care salvează viața unui om, a spus chirurgul Giancarlo McEvenue, pentru BBC.

Doctorii au explicat că implantul cu silicon a fost cel mai probabil factorul care a deviat traiectoria glonțului, salvând astfel viața femeii.

Detaliile scenei care a dus la împușcarea tinerei nu sunt cunoscute, dar chirurgul McEvenue a spus că pacienta a venit la urgențe, după ce a fost împușcată în piept.

Starea era prea bună pentru a fi adevărat

„Ea putea vorbi – echipa de intervenție nu credea în ce stare era", a spus chirurgul care a făcut parte din cei care au tratat-o.

„Plaga de pătrundere a glonțului era pe sânul stâng, dar coasta ruptă era pe partea dreaptă. Glonțul a intrat prin piele prin partea stângă, apoi a ricoșat prin fața sternului, în sânul drept, rupându-i coasta în partea dreaptă", a explicat el despre desfășurarea incidentului.

În afară de plaga făcută de glonț, coastele rupte și distrugerea implanturilor, femeia a rămas neatinsă. Din păcate, atacatorul rămâne necunoscut, iar arma nu a fost găsită nici până astăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel