Data publicării:

Femeia de 56 de ani din Popești Leordeni, omorâtă de ziua ei de un șofer drogat, se ducea să-și ia tortul de la cofetărie 

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Femeia de 56 de ani din Popești Leordeni care a fost lovită de un șofer drogat mergea să-și ridice tortul de la cofetărie, relatează Antena 3. 

Individul a lovit cinci mașini parcate și două femei. Una dintre ele și-a pierdut viața. Șoferul de 59 de ani era și beat și drogat. Valoarea alcoolemiei era una incredibil de mare: 1.12 mg/l alcool pur în aerul respirat, în condițiile în care fapta constituie infracțiune de la 0.4 mg/l. 

„La data de 2 septembrie, în jurul orei 12:10, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, pe strada Unirii, din localitatea Popești Leordeni, un autoturism a lovit o femeie și cinci autoturisme, parcate pe partea carosabilă. La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii rutieri din Popești Leordeni, iar din primele verificări au stabilit faptul că, în urma accidentului rutier, a rezultat rănirea a două victime, respectiv două femei, în vârstă 51 și 56 de ani”, transmite IPJ Ilfov.



Șoferul drogat, reținut pentru 24 de ore

Bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore și are mari șanse să-și petreacă următoarele 30 de zile în spatele gratiilor. Acesta va fi judecat după legea Anastasia, ceea ce înseamnă că nu va putea primi o pedeapsă cu suspendare. Legea Anastasia spune că o personă care conduce beată sau drogată și produce un accident cu victime merge obligatoriu la închisoare. 

„În urma probatoriului administrat, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbatul respectiv, urmând ca în cursul zilei de astăzi, acesta să fie prezentat procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, cu propuneri vizând măsurile preventive. Polițiștii Serviciului Rutier Ilfov efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihice și lovirea sau alte violențe. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a mai transmis IPJ Ilfov.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel