Femeia care îl acuză pe Strauss-Kahn a făcut curăţenie în altă cameră înainte de a denunţa faptele
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dominique-strauss-kahn
dominique-strauss-kahn

Presupusa victimă a lui Dominique Strauss-Kahn a oferit, sub jurământ, "o descriere eronată" a agresiunii sexuale suferite, omiţând să precizeze că a făcut curat în altă cameră înainte de a denunţa faptele incriminate, a dezvăluit vineri procurorul, citat de AFP.

"Reclamanta a recunoscut de atunci că descrierea sa a fost eronată şi că după incidentul din camera 2806 a făcut curăţenie în camera vecină, apoi s-a întors în camera (lui Dominique Strauss-Kahn) înainte de a raporta incidentul superiorului său", a explicat biroul procurorului Cyrus Vance într-o scrisoare adresată avocaţilor fostului director al FMI şi datată joi.

În săptămânile următoare faptelor, tânăra a povestit de "mai multe ori" anchetatorilor că după ce a fost agresată, s-a refugiat pe culoarul de la etajul 28 al hotelului, unde se afla camera lui Dominique Strauss-Kahn, precizează documentul.

Ea a explicat că a aşteptat astfel ca presupusul său agresor să iasă din cameră pentru a denunţa faptele superiorului său, ajuns la etaj la scurt timp după presupusa agresiune.

"Reclamanta a reiterat această versiune a faptelor sub jurământ, în faţa Camerei de acuzare (grand jury)", a precizat biroul procurorului.

Magistratul a precizat că "în timpul anchetei, reclamanta i-a minţit pe asistenţii procurorului în legătură cu mai multe alte subiecte cum ar fi trecutul său, circumstanţele prezentate şi relaţiile personale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel