Femeia care a provocat un accident mortal la Iaşi, după ce a lovit 4 muncitori cu maşina, declaraţii uluitoare. Spune că nici nu era acolo
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Artyom Kulakov, Pexels
Fotografie de la Artyom Kulakov, Pexels
Declaraţia femeii care a provocat un accident mortal la Iaşi, după ce a lovit 4 muncitori cu maşina, este uluitoare. Aceasta spune că nici nu se afla la locul accidentului. 

În ciuda probelor aduse de anchetatori, Adina Ghirvase, femeia care a provocat accidentul în care patru persoane şi-au pierdut viaţa la Iaşi în noaptea de 16 spre 17 iunie, nu recunoaşte fapta. Aceasta le-a spus procurorilor că a aflat despre accident de la TV şi că a ieşit din casă în acea seară doar pentru câteva cumpărături, scrie Adevărul.

De asemenea, ea spune că şi-a lăsat atunci maşina în altă zonă din oraş, pentru că nu mai avea combustibil, dar şi că în acea seară s-a uitat la desene animate cu fiul ei, până în jurul orei 23:00, când a adormit. 

În urma acestor declaraţii, anchetatorii au decis că şoferiţa trebuie să fie consultată de un medic psihiatru, acesta din urmă ajungând la concluzia că femeia avea discernământ în momentul accidentului, iar pe foaia de observaţie, medicul a notat faptul că Ghirvase suferă de tulburare de personalitate, dar şi că nu avea niciun regret pentru cele întâmplate, pentru victime sau pentru familiile acestora. 

Astfel, procurorii au decis schimbarea încadrării din ucidere din culpă în omor calificat, iar dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Titi Aur, trei REGULI esențiale pe șoșea, pentru a evita accidentele

”Cert este că atunci când mergi pe stradă trebuie să respecți 3 feluri de reguli. Primele find regulile de circulație pe care în principiu ar trebui să le înveți la școala de șoferi și pe care dacă nu le respecți, te poate amenda Poliția, acestea fiind reguli de circulație. Doi, reguli de conducere defensivă, pe care nu ai de unde să le afli decât la cursuri de conducere defensivă sau spicuit din anumite interviuri, din anumite locuri, dar aceste lucruri mai poți să le înveți din cursurile de conducere defensivă. Și al treilea set de reguli sunt regulile de bun simț, cei 7 ani de acasă. Atunci când te bagi cu mașina pe linia de tramvai, pentru că vrei să fii în față, deși 2 coloane așteaptă pe 2 benzi și tu vrei să fii primul pentru că ai mașină scumpă și ești cineva important, atunci ai încălcat toate cele 3 seturi de reguli, adică ai încălcat și regulile de circulație, pentru că nu ai voie să mergi pe acolo, ai încălcat și regulile de conducere defensivă, dar ai încălcat și regulile de bun simț. 

Dacă 2 feluri de reguli le putem intui, adică regulile rutiere le-am învățat, regulile de bun simț le putem intui, chiar dacă nu avem cei 7 ani de acasă, sunt reguli pe care le poți intui dacă ești cât de cât de bun simț, regulile de conducere defensivă trebuie să le înveți. Ideal este să mergi la un curs de conducere defensivă sau să citești, să afli. Avem regula fermoarului, regula celor 2 secunde, poziția corectă la volan, la câte secunde să mă uit în oglindă, cum să fac, să anticipez anumite lucruri, cum să îmi pregătesc mașina, cum să calculez timpul de deplasare, sunt câteva lucruri care nu se învață, pentru că o parte din regulile de conducere defensivă ar trebui învățate la școala de șoferi, dar la noi nu se întâmplă asta”, a declarat Titi Aur în exclusivitate pentru DC News. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel