Federica Mogherini: UE este gata să sporească sprijinul şi asistenţa pentru Republica Moldova
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Uniunea Europeană (UE) este gata să sporească sprijinul şi asistenţa financiară pentru Republica Moldova, condiţia fiind continuarea şi aprofundarea reformelor şi realizarea angajamentelor asumate, a declarat joi, la Chişinău, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, informează Radio Chişinău.

Oficialul european întreprinde o vizită la Chişinău, la câteva zile după reuniunea celui de-al cincilea Consiliu de Asociere Republica Moldova - UE la Bruxelles. Ea a precizat că vizita la Chişinău reprezintă un semnal de susţinere pentru noul guvern al Republicii Moldova, pentru reformele pe care acesta le-a iniţiat.

Federica Mogherini a mai precizat că Bruxellesul este gata să vireze în următoarele câteva săptămâni prima tranşă din asistenţa financiară suspendată în timpul fostei guvernări, subliniind totodată că pentru aceasta Republica Moldova trebuie să continue reformele. Oficialul european a pus accentul pe reforma justiţiei şi a procuraturii, precum şi pe asigurarea independenţei instituţiilor statului, ceea ce va permite şi creşterea economică a Republicii Moldova.

La rândul sau, premierul Maia Sandu a declarat că Republica Moldova va continua să implementeze prevederile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi să promoveze reformele, în special în privinţa reformei justiţiei. Totodată, ea i-a solicitat Bruxellesului o viziune mai ambiţioasă pentru ţări ca Republica Moldova, care aspiră să devină membre ale Uniunii Europene. Aceasta este prima vizită întreprinsă de Federica Mogherini la Chişinău în ultimii 5 ani, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel