Federer și Nadal, RECORD MONDIAL în TENIS, stabilit vineri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Roger Federer și Rafael Nadal au stabilit un record mondial în tenis, vineri, la partida demonstrativă disputată în Cape Town. 

La partida demonstrativă au asistat 51.954 de fani, ceea ce a generat un nou record mondial în tenis. 

"Nu m-am gândit niciodată că voi avea 51.954 de spectatori la un meci de tenis. Nu e ceva la care să visezi. A fost prima dată aici în Cape Town, iar asta a înseamnat mai mult decât tenis pentru mine", a declarat Federer, care a fost completat de Nadal: "Un public și un stadion uimitor! A fost o seară de neuitat. Probabil că nu vom mai juca niciodată într-o astfel de atmsoferă".

3,5 milioane de dolari, bani strânși pentru educație și sport în Africa

Partida, a șasea din campania "Meci pentru Africa", s-a disputat în țara natală a mamei lui Roger Federer, Lynette. Toate veniturile obținute, aproximativ 3,5 milioane de dolari, vor merge către fundația tenismenului elvețian, care sprijină educația și sportul în Africa.

În primul joc, Roger Federer a făcut pereche la dublu cu fondatorul Microsoft, Bill Gates. Cei doi i-au învins pe Rafael Nadal și comediantul Trevor Noah, scor 6-3. La meciul de simplu au intrat în scenă Federer și Nadal. Elvețianul a câștiat în trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-3.

La finalul evenimentului, organizatorii au anunțat că a fost stabilit un nou record mondial în ceea ce privește asistența la un meci de tenis - 51.954 de persoane. Precedenta astfel de bornă, 42.517 speectatori, fusese stabilită la un alt joc demonstrativ, în Mexico City, între Roger Federer și Alexander Zverev, în luna noiembrie a anului trecut, scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel