Federația Rusă CENZUREAZĂ revenirea lui Navalnîi la Moscova
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
navanii cenzurat la moscova sursa foto: Deschide.md
navanii cenzurat la moscova sursa foto: Deschide.md
Aeroportul Vnukovo, unde liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi urmează să ajungă de la Berlin pe 17 ianuarie, a refuzat posibilitatea filmării acestui eveniment.

Aeroportul și-a explicat refuzul prin măsurile împotriva răspândirii COVID-19. Totuși, serviciul de presă al aeroportului a precizat că „va fi furnizat” material video cu pasagerii zborului de la Berlin.

Navalnîi se află pe lista de persoane date în urmărire în Rusia, pentru că ar fi încălcat condițiile unei pedepse la închisoare cu suspendare și riscă să fie închis trei ani și jumătate când se întoarce în Rusia, a declarat joi unul dintre avocații săi, potrivit Reuters.

În dimineața zilei de joi, 20 august, Alexei Navalnîi a fost internat de urgență în spitalul din Omsk. Asta după ce i s-a făcut rău în avionul cu care zbura din Tomsk spre Moscova. Purtătoarea sa de cuvânt, Kira Yarmysh, care se afla cu el, spune că cel mai probabil, politicianul a fost otrăvit la îmbarcare când a băut un ceai într-un restaurant al aeroportului din Omsk. După 48 de ore în care soția și rudele lui Navalnîi au cerut transportarea sa într-un spital din străinătate, Anatoly Kalinichenko, medicul șef adjunct al spitalului de urgență din Omsk, a anunțat vineri, 21 august, că medicii au fost de acord să-l transporte pe politicianul Alexei Navalnîi în Germania.

Germania a afirmat miercuri, 2 septembrie că Alexei Navalnîi a fost otrăvit de un agent neurotoxic „de tip Noviciok”. Informația a fost prezentată de purtătorul de cuvânt al Guvernului Germaniei, Steffen Seibert care a spus că rezultatele laboratoarelor militare germane au demonstrat acest lucru „fără echivoc”, lucru negat de Rusia, informează Ziarul de Gardă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel