Federația Română de Tenis a scăpat de dizolvare. George Cosac, președintele FRT: A fost o luptă extrem de dură
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Federația Română de Tenis a scăpat de dizolvare, după ce Curtea de Apel a respins ”ca definitiv” procesul deschis de Răzvan Itu și Marius Vecerdea.

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis (FRT), a anunțat că a câștigat procesul legat de dizolvarea FRT, după ce Curtea de Apel a respins ”ca definitiv” procesul intentat de Răzvan Itu, fostul director general al FRT, și Marius Vecerdea, președintele Clubului Pamira din Sibiu, scrie Agerpres.

”Curtea de Apel a respins ca definitiv procesul de dizolvare a Federaţiei Române de Tenis, intentat de echipa Vecerdea - Itu.

Din punctul meu de vedere este de noaptea minţii ca unul ca Răzvan Itu, care şi-a luat ani de zile salariul de la Federaţia Română de Tenis, să ceară în instanţă dizolvarea Federaţiei Române de Tenis, împreună cu Marius Vecerdea, beneficiarul a sute de mii de euro, bani publici de la Primăria Sibiu.

Acum doi ani am câştigat la tribunal şi acum Curtea de Apel a hotărât definitiv că Federaţia Română de Tenis rămâne şi a respins intenţia de dizolvare”, a declarat George Cosac pentru sursa menționată.

Itu, afirmații mincinoase în fața instanței

Șeful FRT a afirmat că fostul director general al federației a susținut în fața instanței cp reprezintă Adunarea Generală a FRT, lucru neadevărat.

”A fost o luptă extrem de dură în care cei doi s-au bătut cu ardoare să dizolve Federaţia Română de Tenis. Era o chestiune legată de perioada anului 2002, când s-au reorganizat federaţiile, că actul constitutiv nu conţine nu ştiu ce.

Disperat că a pierdut procesul de daune de 3,5 milioane cu Federaţia Română de Tenis, Vecerdea încearcă din răsputeri să dizolve Federaţia Română de Tenis şi l-a luat ca aliat pe Itu Răzvan, care, atenţie, a susţinut în faţa judecătorilor că este reprezentantul Adunării Generale şi că el practic pune în aplicare hotărârea Adunării Generale.

O minciună mai mare ca asta nu există. În 2021 el era director general, şi când se termină orice Adunare Generală, împuterniceşte o persoană să ducă actele la notariat, practic tot ce s-a hotărât acolo.

El, în baza faptului că Adunarea Generală l-a împuternicit pe el atunci, s-a dus în instanţă şi a spus că el este împuternicitul Adunării Generale şi el vrea asta.

Dar niciodată Adunarea Generală nu va spune treaba asta: Hai să dizolvăm federaţia”, a mai spus George Cosac.

Federația și obligațiile sale

Potrivit lui George Cosac, Federația Română de Tenis înseamnă mult pentru sportul și societatea românească.

”Federaţia asta înseamnă mii de copii care îşi doresc să reprezinte România, înseamnă sute de părinţi care investesc sume enorme pentru ca ei să devină campioni, înseamnă obligaţii faţă de România, faţă de comitetul olimpic, faţă de Agenţia Naţională pentru Sport şi vin doi indivizi să spună că ei vor să dizolve Federaţia Română de Tenis”, a concluzionat George Cosac.

Citește și: Gabriel Moraru este noul director general al Federației Române de Tenis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel