Federația Română de Atletism, închisă la ora 14:00. Mihai Botez (USR): Am încercat să fac ceva pentru sport, dar iată că este foarte dificil / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură Facebook Mihai Botez
Sursă foto: Captură Facebook Mihai Botez
Parlamentarul Mihai Botez spune că la Federația Română de Atletism nu mai exisă personal la ora 14:00.

Într-o postare pe Facebook, Mihai Botez, deputat din partea Uniunii Salvați România, prezintă imagini video din miezul zilei, la ora 14:00, când a mers la Federația Română de Atletism și nu a găsit pe nimeni:

„De anul trecut mi-am propus să înființez un club sportiv care să se ocupe de atletism și ciclism. Din ianuarie vin aici la Federația Română de Atletism și încerc să afiliez clubul. Mi se spune că sunt toți plecați. Mă bucur că sunt toți plecați, că au activitate, dar în niciun caz nu se închide instituția atunci când pleci. Trebuie să fie cineva care să asigure o permanență. Am vrut să las un document, care să mă ajute să clarificăm niște aspecte în relația cu Federația, care din luna ianuarie nu ne-a dat un răspuns oficial.

Vreau să trag un semnal de alarmă și către domnul Eduard Novak, pe care îl apreciez pentru ceea ce face, dar ar trebui să se uite mai atent dacă vrea să stimuleze sportul de masă. Ar trebui să fie mai atent ce se întâmplă și prin Federații, pentru că, deși sunt private, funcționează pe bani publici. Trebuie să respecte niște reguli și pe oamenii care vor să facă sport în țara asta.

Las pe o dată viitoare depunerea cererii în atenția doamnei președinte și sper că va trata cu mai multă atenție organizarea internă și modul în care funcționează Federația Română de Atletism. E inacceptabil ca la ora 14:00 instituția să se închidă. A venit cineva să mă dea afară că se închide. Foarte bine că se închide! Eu am încercat să fac ceva pentru sport, dar iată că este foarte dificil“, spune, în filmarea postată pe Facebook, deputatul Mihai Botez.

Novak: Hocheiştii care au cântat imnul Ţinutului Secuiesc cu galeria Ungariei nu au lezat imaginea României

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, marţi, că hocheiştii din echipa naţională a României care au cântat alături de galeria maghiară imnul Ţinutului Secuiesc la finalul partidei cu Ungaria, de la Campionatul Mondial din Slovenia, nu au lezat cu nimic imaginea României. 

'Eu cred că reacţia este una deplasată, exagerată. Băieţii au cântat efectiv după competiţie, după evenimentul oficial. Trebuie să ştie toată lumea că nu au cântat în locul imnului României sau în partea oficială a competiţiei. Când s-a terminat competiţia, galeria început să cânte. Ştie toată lumea că 90% din echipa naţională a României provine din Harghita şi vă daţi seama că sunt etnici maghiari. Galeria a început să cânte şi ei au cântat alături de ei imnul Ţinutului Secuiesc. Ceea ce pentru noi, din punctul de vedere al ministerului, nu este nimic care lezează într-un fel imnul statului, principiile. Este vorba de o manifestare a lor, este vorba despre cultura maghiară, despre sentimentul lor, şi nu s-a lezat cu nimic imaginea României', a declarat Novak pentru Agerpres.

Ce spune Novak despre formarea unei echipe naționale competitive

Referitor la decizia Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, care a convocat Biroul Federal pentru a analiza incidentul din Slovenia şi sancţionarea jucătorilor dacă va fi cazul, Novak a afirmat că prioritar în hocheiul românesc ar trebui să fie formarea unei echipe naţionale competitive.

'Cred că ar trebui să depăşim un pic acest moment şi să recunoaştem că există etnici maghiari sportivi, există un imn al lor, există tradiţie, există cultură, şi cu toate astea aceşti sportivi reprezintă România, concurează pentru România şi datorită lor acest lot naţional a reuşit să se claseze în grupa a doua mondială şi acum, din păcate au picat în grupa a treia. Dar sunt mult prea puţini sportivi din păcate care reprezintă ţara. Dacă vrem să avem o echipă naţională puternică, trebuie să avem 10 echipe în 10 mari oraşe, cu patinoare, dar din păcate nu avem nici măcar în Bucureşti. Eu zic că prima prioritate este din punct de vedere sportiv, iar băieţii maghiari care cântă după competiţie nu au treabă nici cu federaţia, nici cu ministerul', a mai spus Novak.

Ministrul Sportului a comentat şi prezenţa ministrului Mediului, Tanczos Barna, în galeria echipei Ungariei, afirmând că acesta este un împătimit al hocheiului (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel